Stockholmstjejen, som tävlar för IFK Mora, kvalade in till både lördagens och söndagens världscuptävlingar i skicross i Idre Fjäll.

De första hindren är hon förbi. Nu höjs ribban rejält. Edebo måste nå minst semifinal två gånger eller en final.

Då presterar hon de resultat som krävs för att komma ifråga när Sveriges olympiska kommitté i nästa vecka delar ut de sista platserna i truppen till Pyeongchang.

Det är klart att det (OS) ligger och gnager i bakhuvudet samtidigt som jag måste koncentrera mig på min åkning och inte tänka på det. Men det känns lovande, säger hon.

Prickat formen

Sjua och nia i kvalen till de två världscuptävlingarna i Idre ringar in att Edebo prickat formen när det gäller som mest.

Plötsligt är tillvaron mycket roligare än för bara någon månad sedan.

Jag hade en riktigt tuff start på säsongen. Jag var inte med i Val Thorens och när jag fick hoppa in i Arosa kom tyvärr också dåligt väder. De flesta träningar och kval blev inställda. Självförtroendet "dippade" lite, men nu känns det bra att visa att jag kan.

TT: Hur resonerar du inför helgen?

Det är full gas som gäller, men jag är fortfarande rätt ny och orutinerad så jag ska tänka ut lite taktiska linjeval och sånt. Det är mycket som kan hända här eftersom det inte är några svängar på banans nedre halva.

TT: Viktigaste helgen hittills i karriären?

Det beror på hur man ser det. Förra året här var min världscupdebut och då kändes det jättestort. Man ska nog inte ranka utan alltid försöka köra så bra som möjligt.

Näslund överlägsen

Det senare är något Sandra Näslund gång på gång ägnar sig åt. Världsstjärnan och Sverige stora OS-guldhopp står just nu i en klass för sig. Två överlägsna kvalsegrar gör henne till storfavorit i helgens två race.

Jag tror att den här banan passar mig bra. Jag gillar när det är lite utmaning och mycket händer. Jag tror att jag har lyckats sätta mittenpartierna. Jag tror att det har betytt mycket, men det blir helt annorlunda än i kvalet och det finns fortfarande grejer att slipa på, säger Näslund.

Även Lisa Andersson kvalade in till båda tävlingarna.

På herrsidan fick Victor Öhling Norberg vänta nervöst på om hans kvalåk skulle räcka till söndagens tävling. Det gjorde det till slut. Han slutade 28:a bland de 32 som får tävla. Precis som Öhling Norberg kvalade Viktor Anderson och Erik Mobärg – samtliga OS-uttagna – in till båda tävlingarna.

Erik Mobärg kom sjua och visade på nytt sin kapacitet.

Kul att visa att man är med där uppe. Målsättningen är att komma på pallen, men det kommer att bli tufft, många åk och mjölksyra i benen, säger han.