SE ÄVEN: TV: Se hela matchen i repris

SE ÄVEN: Betygen: Så var LFC i Kristianstad

En poäng i Kristianstad är inte kattskit och det kan möjligen uppfattas som förmätet att klaga när ett lag slåss i toppen och har fortsatt chans att gå till VM-uppehåll som serieledare.

Artikelbild

Men ändå.

Med de här spelarna och med den här offensiven med fem VM-spelare från mitten och framåt borde LFC kunna få ut betydligt mer. Har varit inne på det tidigare och Olof Unogård, tränaren, har en tuff uppgift att hitta en formation och ett system som verkligen fungerar i en trupp som inte är optimalt balanserad.

Det har han inte gjort än.

Nu testades mot slutet av matchen att spela med två forwards (Stina Blackstenius och Mimmi Larsson) och det skulle jag gärna se mer av. Det gav i alla fall en forcering som väckte visst hopp i slutet. Har du så mycket speed och kvalitet framåt måste du utnyttja den. Inte hela tiden, men betydligt oftare än nu.

Samtidigt, och det är viktigt, är det inte tränaren som slår passningarna och den här gången var de alldeles för ofta felslagna eller hamnade någonstans i knähöjd. Kristianstad lyckades sätta stopp med sitt markeringsspel och LFC hittade ingen framkomlig väg ur det.

Kosovare Asllani hamnade ånyo för mycket felvänd, flyttades ut på kanten och blev till slut utbytt. Asllani måste lyfta sig och Unogård måste skapa en roll som passar bättre. Jag skulle vilja se henne i en lägre utgångsposition för att på så sätt komma mer med i spelet. LFC behöver henne som motor ännu mer än vad landslaget gör i Frankrike i sommar.

Kristianstad skapade inte massor, men tillräckligt för att vinna och definitivt mer än LFC. Att målvakten Emma Holmgren var klart bäst i laget säger rätt mycket om hur det såg ut.

En sak till:

På torsdagskvällen tar Peter Gerhardsson ut svensktruppen till VM och nästan alla spelare känns ungefär lika klara som att det är givet att nästa påve är katolik.