– Jag är glad att jag blev erbjuden jobbet. Men det är andra uppgifter och energin för det vill jag hellre lägga på något annat. Det är dags att göra något annat, jag vill gå all in på det jag gör och inte ge 95 procent som det kanske hade blivit här, säger Larsson.

Mikael Larsson har varit ordförande och jobbat i olika roller i Maif sedan 2006. Nu slutar han på fredag. Han kommer att finnas tillgänglig ett tag efter det för Maif, men han ska mest vara ledig och fundera. Damverksamheten, som han varit engagerad i och dragit i gång, lämnar han också.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har fått några förslag, från både fotboll och vanliga jobb. Jag kanske startar eget. Vi får se, säger Maifledaren.

Vilka är dina bästa minnen från dina Maifår?

– Det finns så många. Roligast var nog tiden med Kral (Lennart Andersson, tränaren) 2013-2014. Det var roligast, jobbigast och galnast.

– Sedan minns man hela uppbyggnaden av akademin i Maif, SM-guldet i futsal och spelet i högsta pojkallsvenskan. Att dra i gång damverksamheten var också stort. Sedan gillar jag energin Dribbla kommer in med i Maif nu. Hoppas att det håller i sig, säger Mikael Larsson.

Maifs fotbollsordförande Marcus Kåtorp kommenterar:

– Från vår sida har vi respekt för Mickes beslut. Vi tappar en kraft som varit i Maif i 13 år. Det kommer att märkas, men bara att önska lycka till. Vi skiljs i bästa samförstånd.

Hur gör ni nu med kanslichefstjänsten?

– Vi ska diskutera det internt nu. Ambitionen är att rekrytera en kanslichef, säger Marcus Kåtorp.