Norrköpingssonen Jeffery Taylor har åtta veckor sommaruppehåll, innan det är dags att återvända för det fjärde året i storklubben Real Madrid. Han unnande sig lite ledighet efter den långa säsongen som gav två tunga titlar, Euroleague och den inhemska ligan, men nu har han dragit igång försäsongen hemma i Norrköping.

Under söndagen var det också avslutning för hans egen Jeffery Taylor Academy i Stadium Arena, där det har varit full fart i fem dagar. Jeffery var populär prisutdelare bland ungdomarna och hade fullt upp med autografskrivning och fotografering. Han uppmanade samtliga tjejer och killar att träna hårt och såg fram mot att se dem även nästa sommar.

Om ett år går även Jeffery Taylors fyraårskontrakt med Madrid ut, och han medger att han är sugen på att återvända till NBA då.

Artikelbild

Han hade möjligheten även nu men avböjde lockropen från Houston Rockets.

– De uppgifterna stämmer. Jag hade förslag men jag har alltid varit väldigt lojal. Det kändes inte rätt att lämna när jag hade ett år kvar på mitt kontrakt. Jag är skyldig mina lagkamrater och de som jag har krigat med i tre år att stanna. Jag ville inte lämna dem utan varning, berättar Jeffery efter att alla ungdomar har fått sin egen stund med stans största basketstjärna.

Men du vill till NBA igen?

– Absolut. Det är ju dit man vill men det ska vara på rätt sätt, säger Jeffery som tillhörde Charlotte 2012–2015.

Artikelbild

Om du tänker ytterligare ett antal år framåt, finns det chans att du kan avsluta karriären här i Dolphins?

– Jag är 29 år och jag hoppas jag kan spela på väldigt hög nivå fyra–fem år till. Sen får vi se. Att spela i Sverige har varit i mitt bakhuvud och skulle jag göra det skulle jag vilja att det var i Dolphins i alla fall. Då skulle man avsluta cirkeln här.

Artikelbild

Han följer i alla fall Dolphins så gott det går och gladdes åt vårens succéguld. Och nu ser han fram emot en tidig höjdpunkt på säsongen när Dolphins möter spanska Estudiantes i Champions League-kvalet om en dryg månad.

– Det blir kul. Jag tror vi har vår Supercup då men jag hoppas jag kan komma och kolla när de är i Norrköping, säger Jeffery.

Artikelbild

Vad har Dolphins för chanser mot ett spanskt ligalag?

– Estudiantes håller hög nivå i Spanien. De har talang men jag tror Dolphins har chans att vinna. De spelar tufft försvar och på det sättet Adnan (Chuk) coachar. Jag tror det kan gå.

Den 26 augusti återvänder Jeffery Taylor till Madrid med två titlar att leva upp till.

– Nu är vi det laget som alla vill slå, ännu mer än vanligt. Men det blir kul. Det enda jag inte har vunnit med Madrid är Supercupen så jag hoppas vi kan göra det i år, säger han.