Han kom tillbaka inför den här säsongen efter några år på annat håll. Det blir minst en säsong till i Vargarnas depå för Peter Jansson som under måndagen gjorde klart med en fortsättning som lagledare.

Det var inget svårt beslut.

– Nej, jag ville ha det klart innan det blir massa spekulationer, säger Jansson om det snabba beskedet efter att säsongen tog slut i torsdags.

LÄS MER: "Han kan bli Piraternas nya lagledare"

Samtidigt som förlängningen blev klar kunde Sporten även avslöja att Piraterna är intresserat av Jansson som lagledare i ett nytt samarbete – om Motalaklubben tar klivet upp i elitserien.

Jansson ville inte kommentera det då.

Det vill han inte nu heller.

– Jag har inget att säga om det. Vi får avvakta och se vad som händer.

Men oavsett om hur det påverkar dig är det ett samarbete på gång om de går upp?

– Så är det. Det känns roligt.

Hur ser du på fortsättningen i Vargarna och när ser du att ni ska kunna vara redo för elitserien?

– Det är egentligen något styrelsen ska svara på. Men jag tror att man ska titta på en lösning som inte ligger alltför långt in i framtiden. Sedan har inte jag pejl exakt på hur det ser ut på de bitarna. Det är marknadssidan det hänger på, att vi kan hitta rätt folk där som kan leverera, att vi kan stärka upp den organisationen. I övrigt är vi i hamn, säger Jansson och fortsätter:

– Sedan får det inte bli sådant som att det visar sig vara ett hål i banan halv sex en matchdag. Det är en bit som vi måste lära oss av.

LÄS MER: "Han är en förare att bygga vidare på"

Trots att det blev förlust i dubbelmötet med Piraterna i den allsvenska semifinalduellen är Peter Jansson nöjd med säsongen i stort.

– Det har varit ett roligt år i år, med många som klivit fram och tagit steg, säger Jansson innan han ska bege sig till Eskilstuna för tisdagens slutspelsmatch i elitserien mellan Smederna och Rospiggarna.

Just Eskilstunalaget är ett bevis på att det går att få sporten att lyfta. De har Sveriges bästa publiksiffror idag och ett rejält drag.

– Det visar hur fort det kan gå, för bara några år sedan var det konkurs där. De har fått in folk som vågat satsa och fått med kommun och sponsorer. Sedan har de haft lite tur också.

Svårt att säga innan man vet reglerna exakt, men hur vill du bygga laget inför nästa säsong?

– Helst vill jag behålla de vi haft i år. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att lagkaptenen (Kim Nilsson) som burit laget i en del matcher i år är viktig för oss. Han kan ha gjort sin bästa allsvenska säsong i karriären och klivit fram både på banan och i depån, säger Jansson innan han räknar upp en efter en av de som kört för laget i år.

– Det man är orolig för är snitten. Om man ser våra 0,5:or i Henrik Bergström, Johannes Stark och Dennis Fagerkrantz så har alla kört upp sina snitt i år. Det kan bli ett stort bekymmer.