– Riktigt varmt, men vi lyckades hålla ihop det och spela stabilt, säger Daniel efter att han och sambon Eva Pajala kvalificerat sig för finalen i traditionstyngda NT-golfen (31:a upplagan!).

41-åringen från Mantorp har som Uefa-domare (assisterande) en meritlista med ett flertal Champions League-matcher som gyllene kapitel och åker under onsdagen till Belgien för ett nytt Europa-äventyr där han ska "gå på linjen" i kvalet till Europa League. Sedan väntar ett nytt allsvenskt uppdrag redan på lördag då han är med och dömer mötet mellan IFK Göteborg och BP.

Fullt upp med andra ord, men Daniel hinner som sagt även med lite avkopplande golf och där har NT-golfen blivit en trevlig tradition för honom och sambon Eva.

Artikelbild

– Jag tror att det är nionde gången som vi är med och vi har gått till final några gånger, som bäst har vi nog varit sjua totalt, säger Eva efter kvaldagen på Hylinge, där Mantorpsparet lyckades bäst av alla.

Chans till förbättring av finalplaceringen kommer i augusti, då den prestigefyllda tävlingen avgörs på samma bana.

– Ja, vi får vi väl se om det blir någon final. Det kan ju alltid komma något domaruppdrag i vägen, säger Eva och nickar med ett leende mot sambon.

76 lag kom annars till start under den första kvaldagen – och det stora samtalsämnet var förstås värmen.

– Vi har uppmanat alla startande att dricka mycket och vi har även ställt ut två extra dunkar med vattan på banan, säger tävlingsledaren Torsten Johansson.

Kvalet fortsätter nu närmast med en ny tävlingsdag på torsdag, även den på Hylinge.

peter.mildaeus@ostgotamedia.se