Målvakt:

Danijel Subasic, Kroatien.

Tre straffräddningar i åttondelsfinalen. En till i kvartsfinalen. Lägg därtill några riktigt kvalificerade parader i semifinalen mot England. Monacomålvakten har varit en pålitlig och vital sista utpost när Kroatien tagit sig hela vägen till finalen.

Försvarare:

Kieran Tripper, England.

Definitionen av den "nya" positionen "wingback". Tottenham-kantspringaren höll sin högerkant föredömligt genom hela mästerskapet och toppade det med att frisparksskruva England till ledningen i semifinalen mot Kroatien (som de i slutändan föll i).

Raphaël Varane, Frankrike.

Real Madrid-mittbacken har tillsammans med Barcelonakollegan Samuel Umtiti bildat ett nästintill ogenomträngligt mittlås. Varane klev fram och nickade in ett av målen i kvartsfinalen mot Uruguay. I semifinalen mot Belgien ledde han försvaret på ett strålande sätt.

Diego Godin, Uruguay.

Atletico Madrids defensiva betongkloss var delaktig i att Uruguay gick igenom gruppspelet utan insläppta mål. Även om det blev ett insläppt mot Portugal i åttondelsfinalen så fortsatte Godin och det uruguayanska försvaret att imponera. Först i kvartsfinalen mot Frankrike föll muren till slut.

Lucas Hernandez, Frankrike.

"Köpte vi fel Hernandez" tänker man säkert i Real Madrid efter att ha värvat Lucas storebror Theo inför förra säsongen. Atleticos vänsterback har växt rejält och fortsatt leverera även i landslagströjan under sommaren i Ryssland. Har stängt sin kant och varit en mardröm för motståndaroffensiven.

Mittfältare:

N'Golo Kanté, Frankrike.

Ordspråket: "70 procent av jordens yta täcks av vatten, resten täcks av N'Golo Kanté" har fått vatten på sin kvarn i Ryssland. Den lille Chelsea-bollvinnaren har sprungit, återerövrat och fördelat på det franska mittfältet på ett sedvanligt strålande sätt. Gör mycket av jobbet i det tysta, men är ack så viktig för "Les Bleus".

Luka Modric, Kroatien.

Lagkaptenen och mittfältsgeniet klev fram när det gällde i gruppspelet. Och även om han inte alltid har hittat in i matcherna så har det märkts väl när han har gjort det. Genom att göra det svåra så enkelt, kryddat med patenterade yttersidor och kopiöst jobb, har Modric för eller senare gjort varje matchbild till sin egen.

Kevin De Bruyne, Belgien.

Manchester Citys mittfältsvirtuos gjorde bland annat ett drömmål mot Brasilien på Belgiens väg till bronset. Likt hans lekkamrat Eden Hazard (som finns längre fram i banan i denna VM-elva) har De Bruyne varit flexibel, uppfinningsrik och hårdjobbande. En guldklimp som Premier League-mästarna nog är belåtna att ha i sitt stall.

Anfallare:

Kylian Mbappé, Frankrike.

Talangen som fått Hansons 90-talsklassiker "MMMbop" att hamna på tapeten igen. Blev med sina två mål mot Argentina den första tonåringen sedan Pelé 1958 att göra två eller fler i en VM-match.

Har fortsatt att ge varenda världsförsvar på vägen till finalen huvudbry med sin speed, kreativitet och genombrottsförmåga.

Mario Mandzukic, Kroatien.

Kallas av vissa världens mest osjälviska anfallare. Det ligger något i det, även om det var han som med sitt övertidsmål sköt "Hrvatska" till en historisk VM-final.

Juventusanfallaren sliter, stångar, irriterar och kämpar. Lägg därtill ett målsinne som få, en oerhörd teknik sett till längden och en spelförståelse få anfallare besitter.

Eden Hazard, Belgien.

Den belgiske trollgubben har varit lika svår att avväpna som att hitta en nål i en höstack. Med sina dribblingskvaliteter och teknik har den mångsidige Chelseaspelaren burit Belgien hela vägen till en bronspeng. Nationens första i ett VM någonsin.

Bubblare: Jordan Pickford, England, Jan Vertonghen, Belgien, Andreas Granqvist, Sverige, Dejan Lovren, Kroatien, Ivan Rakitic, Kroatien, Yerry Mina, Colombia, Takashi Inui, Japan, Philippe Coutinho, Brasilien, Denis Tjerysjev, Ryssland, Harry Kane, England, Romelu Lukaku, Belgien.