Listan på spelare som lämnat Östgötaporten för utländska klubbar är ganska lång vid det här laget.

Det har inte bara inneburit en rekordstor summa pengar på banken för IFK Norrköping.

TesfaldetTekie och NerminKaric flyttar till Gent respektive Genoa gav Sylvia klirr i kassan – tack vare Pelle Holm och Tommy Wisell.

Artikelbild

| Pelle Holm.

LÄS MER: "Lyckade samarbetet förlängs".

– Min kompis i de här frågorna, som jag tycker kan det här allra bäst i Norrköping, är Tommy Wisell. Vi pratade om hur vi skulle göra för att vi skulle få utbildningsbidrag för "Tess". Det började med det. Förbundet var lite osäkra och det pågick lite diskussioner men det slutade med att belgarna betalade vad vi begärde. Det var inga problem. Sedan styrde förbundet om sin representationsbestämmelse så det blev lite tydligare, säger Pelle Holm, tidigare ordförande i Sylvia.

För att ni låg på dom?

– Jag vill inte säga att det var enbart vi men vi bidrog. Det var ingen annan som hade tagit upp frågan i Sverige tidigare. Ibland kan man ha lite tur, oavsett hur man gör upp tycker vi att den klubb som man har varit utlånad till ska ha utbildningsbidrag, säger Pelle Holm.

Artikelbild

| Tesfaldet Tekie.

Det är ganska stora pengar?

– Jag vill inte prata pengar men det är stora pengar för en så liten klubb. Det räcker med att man får ett sådant bidrag vartannat eller var tredje år. Sylvia visade ett kraftigt överskott vid årsbokslutet.