Ligans MVP fick se urladdningen mot Södertälje från bänken.

Köpings anmälan landade som en chock dagen innan toppmatchen mot Södertälje.

– Jag förstod inte vad de pratade om, jag trodde de pratade om skylten i Borås men jag tänkte det kan man inte bli avstängd för, möjligtvis böter men att man anmäler någon en månad efter – det är något lurt bakom det där, menar Joakim Kjellbom.

Har du varit avstängd innan?

– Jag tänkte på det och jag tror inte det. Jag har nog delat ut betydligt värre smällar och säkert armbågar också som varit fula. Jag har sett videon med, det ser grövre ut än vad jag kommer ihåg. Min riktning är att jag fick en smäll på läppen så jag var irriterad och överagerade när jag puttade bort honom men det var menat som en putt med öppna handflator. Det är inga knytnävar. Det är vad det är. Att man blir avstängd i väntan på utredning känns lite fånigt.

I fredags fick Kjellbom lämna matchen i förtid igen i en dramatiskt batalj borta mot Borås.

Det florerade rykten om att Borås varit med och påverkat Köping och övertalat nykomlingen att skicka in anmälan.

Artikelbild

LÄS MER: Iwung: Hjärnsläppen – hans stora problem

Är Borås med och petar i det?

Artikelbild

– Jag vet inte men det känns väldigt lurt. Som sagt – idag spelar det ingen roll när vi vann men tajmingen känns väldigt..man går och väntar på att vi ska spela seriefinal. Det tar inte en månad att fatta en beslut om man ska anmäla eller inte. Tycker man att någon gjort något fult eller osportsligt så anmäler man och går vidare. Det är en konstig regel att man kan välja och vraka när man vill att ett lag ska få en spelare avstängd. De måste se över regelverket.

LÄS MER: "Vi är som ett skadat lejon nu"

Tro du det som hände i Borås kan ge någonting?

– Nej, jag tror inte det. Deras klubbdirektör, Jonas Larsson, ringde upp mig idag. Han sa själv att han inte tyckte att det var någonting. Det var första gången jag sparkade på en reklamskylt. Jag är den som blir arg i vissa matcher men jag förstörde ju ingenting. Jag klev på en reklamskylt. Han (Larsson) sa själv att han sparkat sönder reklamskyltar, han förstod helt och tyckte det var onödigt att Magnus Stråhle (Borås medieansvarige) klev upp i vårt utrymme. Han förstod helt och från hans sida är det glömt men vad jag förstår är det fortfarande en anmälan. Jag vet inte vem som lämnat in anmälan. Vad som hänt får vi ta under morgondagen.