Den 35-åriga läkaren är nästan dubbelt så gammal som de flesta av lagkompisarna, men passionen för basket är det inte fel på.

I onsdags kom hon hem från Universiaden i Taiwan tillsammans med lagkompisen Matilda Claesson samt coacherna Jesper Sundberg och Markos Kiriakidis. Sverige slutade sexa efter att ha fått stryk av USA i den sista placeringsmatchen och för Caroline Sigefelt, som var där som lagläkare, blev det ett minne för livet.

– Det var ju fantastiskt och en jättehäftig upplevelse. Det är lite konstigt att man inte hör något om det här hemma men det var ju 9 000 deltagare. Det är bara OS som är större som idrottsarrangemang, berättar hon under måndagens officiella uppstartsträning när nästan alla var samlade igen.

Artikelbild

| Coachen. Jesper Sundberg förfogar över i stort sett samma trupp som i fjol.

Sverige klarade sig undan några större skador i Taiwan men det finns det nog av hemma i klubblaget för Caroline Sigefelt och Dolphins. Fjolåret började riktigt lovande men efterhand förstördes säsongen av fyra långtidsskador på Rakel Gyberg (korsband), Cajsa Uhrström (stressfraktur i foten), Caroline Sigefelt (korsband) och till sist finska landslagscentern Sofia Pelander (korsband).

Nu håller den kvartetten ihop i rehabproceduren där Gyberg enligt prognosen är närmast spel i höst och Pelander blir sist in någon gång efter nyår.

– Det är ju ett stöd att vi kör ihop och kan fråga och peppa varandra. Det är lite roligare att hålla på när man har någon annan vid sidan än att vara själv, säger "Carro".

Så du blir glad när det blir en korsbandsskada till?

Artikelbild

| Caroline Sigefelt och Sofia Pelander.

– Haha, nej så är det verkligen inte. Men vi håller ju på med lagidrott av en anledning.

Sigefelt kämpar sig igenom karriärens andra korsbandsrehab och hon vägrar kasta in handduken och tacka för sig.

Artikelbild

| Cajsa Uhrström.

– Jag vet inte vad det är. Det är så himla svårt att släppa. Jag kan tycka ibland att "vad håller jag på med liksom?" men jag tycker det är så kul, säger hon och skiner upp med hela ansiktet.

Årets säsong ska bli ännu roligare när den skadade kvartetten är helt friskskriven. I övrigt har Dolphins i stort sett samma trupp som i fjol, inklusive den amerikanska stjärnan Shanity James som dyker upp i Norrköping om två veckor.

Artikelbild

| Rakel Gyberg.

Dolphinscoachen Jesper Sundberg jobbar också på att få hit ytterligare en amerikanska, en center, på provspel.

Caroline Sigefelt är positiv inför hösten som inleds med fredagens träningsmatch borta mot Wetterbygden.

– Jag tror att det kommer bli bättre. Vi hade ju ett så pass ungt lag och nu har vi ju förmånen att ha i princip exakt samma lag som förra året. Det gör att vi kan bygga vidare på det vi har och alla vet hur vi ska spela. Vi känner varandra och har ett försprång på så sätt. Det gäller kanske alla spelare, men framför allt unga blir ju bättre hela tiden bara för att de blir äldre, säger hon.