Det var fjärde segern på de fem första matcherna – och eftersom Sandviken förlorade har City nu tagit över serieledningen i division 1 norra. Om ni trodde att det gjordes glädjevolter i Linköping arena för det så trodde ni fel. Managern Melke Alan konstaterade krasst:

– Det är 30 matcher som ska spelas. Det finns lag som har toppat serien vid den här tidpunkten och sedan åkt ur.

Patrik Johansson var inne på samma linje.

Artikelbild

– Det är en mycket lång serie. Nu ska vi först och främst åka till Rynninge i helgen och vinna där.

Lagkaptenen gjorde en utmärkt match i mittlåset tillsammans med nyförvärvet Almir dos Santos. Från sin position styrde han laget och såg till att ex-allsvenska Gefle knappt skapade en enda målchans på hela matchen.

– De slog mycket långa bollar och det passar ju inte oss egentligen. Jag tyckte att vi hanterade deras stora forwards bra, nummer nio (Grace Tanda) sökte upp mig i början på matchen men Almir och jag bytte plats, sa Patrik Johansson.

27-åringen är det närmaste en klubbikon man kommer i Linköping City. Han har varit med från början av satsningen och sett klubben utvecklas steg för steg.

– Om jag inte var först så var jag i alla fall en av de första som skrev på när Linköping City bildades 2013. Sedan dess har det hänt en del, konstaterade Patrik Johansson.

Årets upplaga är vassare än fjolårets, på alla plan.

– Det har kommit hit duktiga spelare, inte bara på planen utan också utanför den. Det är hög kvalité rakt igenom där alla strävar efter samma mål. Vi har en riktigt bra stämning i truppen trots att det är konkurrens på varenda position, sa Patrik Johansson.

Matchbilden mot Gefle var likadan som i övriga hemmamatcher den här säsongen. Linköping City dominerade med stort bollinnehav och ett tydligt presspel. Fredrik Alm kunde sätta 1–0 i öppet mål efter ett misstag av Gefleförsvaret, Yasuoka Takuto gjorde 2–0 direkt i den andra halvleken och Adam Larsson fastställde slutresultatet på stopptid. Det var inget snack inför 811 på Linköping arena.

Om det fanns något negativt med onsdagsmatchen så var det att målskytten Fredrik Alm tvingades byta med en befarad ljumskskada. Lawson Sabah haltade ut i den andra halvleken och mittbacken Pontus Rödin har fått ett bakslag på sin skada (baksida lår) och blir borta ett tag till.