Det är sju omgångar kvar i SSL och läget blir allt tuffare för Libk. Förlusten mot Västerås Rönnby var den 15:e för säsongen. Efter slutsignalen var det mycket känslor som strömmade.

– Det är såklart frustration. Vi förtjänar mer efter två bra spelade perioder. Det är detaljerna. Vi sätter inte dit chanserna. Vi skapar och skapar – men det spelar ingen roll om vi inte sätter dit bollarna. Det är klart att det är frustrerande. Jag hoppas verkligen att alla i laget kan se de bra sakerna vi gör och att vi kan ta med oss dem, säger Libk:s lagkapten Anna Wiman.

Och i två perioder såg det ut att vara två vassa mittenlag som tävlade om en kamp mot toppen som möttes. Men verkligheten ser annorlunda ut. I tredje perioden gick Rönnby upp i ledningen och strax därefter fick bortalaget med sig en femminutersutvisning. Efter det var det mentala spelet redan avgjort. Linköping har vunnit tre matcher och spelat oavgjort en den här säsongen. Med sina 10 poäng sitter jumboplatsen allt hårdare.

– Jag tycker ändå att vi sliter på. Det har varit en bra stämning i veckan och vi har lagt mycket tid för att få in allt nytt. Vi har många nya tjejer som ska komma in i gruppen och vi har jobbat fantastiskt bra. Alla har engagemanget som behövs. Vi behöver lite mer tid. Någon gång kommer det att ge utdelning. Jag hoppas verkligen att det är på söndag, säger Wiman.

Har det blivit någon förändring sedan tränarbytet?

– Jo, det har det blivit. Det är samma grund men lite mer tydlighet. Vi jobbar utefter det alla är bra på och hur vi ska nyttja varandras styrkor på bästa sätt. Vi har pratat mycket om det mentala – och det tycker jag syns i två perioder. Vi vågar lite mer än tidigare och man känner igen många spelare igen. Jag hoppas verkligen att vi kan bygga vidare på det.