Förra säsongen siktade NFK högt men tvingades kvala för att rädda kontraktet i den högsta serien. Sen dess har det hänt en hel del – både i klubben och i Svenska Futsalligan.

Norra och södra SFL har blivit en enda gemensam serie med 14 lag, och därmed väntar nästan en fördubbling av antalet matcher jämfört med förra säsongen.

26 matcher ska avgöras innan det står klart hur den historiskt första rikstäckande SFL-serien slutar. Redan till nästa säsong ska dock antalet lag minskas till tolv, vilket innebär att hela tre lag trillar ur högsta ligan efter vårens sista spark. Det är dessa platser som NFK i första hand vill undvika.

– Prio ett för oss blir att hänga kvar, men det ska vi ha bra möjligheter till. Inte minst tack vare att vi började jobba mycket med det taktiska redan förra säsongen, där ligger vi före de flesta andra konkurrenter, säger NFK-tränaren Mufad "Muffe" Bajraktarevic.

I seriepremiären väntar Djurgården i Eriksdalshallen i Stockholm på söndag. "Muffe" tycker att hans manskap är redo för spel om poäng.

– Det känns förhoppningsfullt och märks att allvaret närmar sig. Det blir lite nervösare i truppen och spelarna sätter högre press på sig själva. Vi har slagit både Nacka och Borås på försäsongen, två av favoriterna i ligan, säger "Muffe".

Norrköpingslaget har tappat några spelare som gjorde en stor del av lagets poäng. Ignatius Malki, Paul Chamoun, Haris Sijaric och Drazen Novoselac har valt spel i nybildade Ektorp Futsalklubb. Även Slaven Novoselac har lämnat.

– Vi har behållit den trupp som vi vill ha kvar. Unga och träningsvilliga som nöter på. Det är lite av en ny generation. Vi är mer av ett lag nu och inte så individuellt fokuserade. Nu har vi 15 spelare som vill satsa på futsal fullt ut och har valt bort fotbollen. Det ger oss lugn och ro att veta att spelarna vill vara med hela tiden, säger han.

Målvakten Molgan Vester är i dagsläget ett osäkert kort.

– Molgan ska ha en veckas ledigt efter att just ha avslutat fotbollssäongen med Eneby, sen sätter vi oss ner och pratar framtid. Han är inte med i början av serien, sen får vi se. Men vi har två bra andra målvakter, säger "Muffe".

En del rutinerade herrar finns dock med även nu, som Johan Roxström, Patrick Ayala och Elmir Bajraktarevic.

– De bidrar med sin rutin, men även de unga har visat framfötterna. Vi kommer få ta det omgång för omgång, vi kommer säkert bli bättre och bättre under säsongen.

Vid sin sida kommer "Muffe" ha Mirza Tule, som är ny assisterande tränare, Anes Cesko, målvaktstränare och Alen Tahirovic, ny fystränare.