En del läser, lyssnar på ljudbok eller helt enkelt sover.19-åringen har rutin på att resa efter sina år i basketligan, så bussfärden från Lasko, Slovenien till Sopron, Ungern på cirka fyra timmar går rutinmässigt.

– Jag har inga som helst problem att sova efter alla säsonger på bussar och flygplan i ligan, säger Lovisa Hjern när sporten får tag på den blågula pointguarden.

Dolphinsguarden står inför sin tuffaste uppgift på basketplanen, den här säsongen.

I gruppen möter Sverige, Frankrike, Slovakien och Italien. Om det finns några lätta grupper på ett EM, är det inte den här.

– Verkligen en tuff grupp, speciellt Frankrike och Italien som har mycket duktiga årskullar i de här landslagen, säger Lovisa.

Det blir tre snabba dagar med gruppspel. Frankrike på lördag, Slovakien på söndag och Italien som kan bli avgörande på måndag.

– Vi har haft en vecka ihop så vi är föreberedda. Något resultatmål har vi inte satt. Men det blir så mycket annorlunda att spela sådana här landskamper mot seriespelet hemma. Tempot är högre, många lag spelar mycket halvplanspress och tuffa försvar, säger Lovisa Hjern, som nyligen tog studenten från Hagagymnasiet och tar klivet ut i vuxenvärlden.

Det var många klubbar som visade intresse för Dolphins nyckelspelare. Inte minst U 20-förbundskaptenen Francisco Pinto som tränar liganykomlingen Wetterbygden Sparks, dit tidigare Dolphins- och landslagskollegorna Cajsa Uhrström och Rakel Gyberg gått.

– Klart att vi har gått i samma klass i tre år nu. När man är på landslagssamlingar så är man kanske lite tightare än många andra även om det är en väldigt bra grupp här.

Gjorde det klubbvalet svårare?

– Det var ett tufft beslut att ta med alla klubbar som visade intresse. Jag är i den åldern att det kan vara skönt med ett miljöombyte. Samtidigt är det lite så det blir nu i Dolphins med ny coach, även om det är samma ställe man spelar på och samma gym, säger Lovisa.

Efter EM-äventyret väntar två veckors semester, sedan drar försäsongen med Dolphins igång igen.

– Både positivt och negativt med vila, det beror på hur man ser på det. Kroppen behöver vila och det kan man behöva mentalt också. Samtidigt gör landslaget att det inte blir så länge, vilket gör det lätt att starta om igen. Det viktiga är att kroppen håller. Jag har inte haft några skador. Klubbens fystränare har varit duktiga och byggt upp kroppen bra, säger Dolphins Hjern inför EM-festen.