Förlusten i Lund var den andra raka mot samma lag som även vann i Stadium Arena tidigare i februari. Och det var "fel" lag att åka på en dubbelförlust mot.

– För tabellens skull var det här väldigt dåligt för oss, konstaterade Sundberg om jakten på femteplatsen för att få en gynnsammare kvartsfinalmotståndare.

Hemmalaget tog kommandot direkt och hade 35–14 efter den första perioden.

– De fick en lång "run" där. Vi kunde jobba oss ikapp lite och var nere i minus elva i mitten av tredje. Då åkte vi på en konstig osportslig foul, som jag inte riktigt förstod, och sen kom vi inte närmare än det, sa Sundberg.

Han tvingades också klara sig utan Rakel Gyberg i den andra halvleken. Hon fick känning i knäet som hon tidigare hade opererat korsbandet i.

– Vi får se vad som händer men jag tror inte det ska vara så farligt. Jag vågade i alla fall inte låta henne spela mer.

På pluskontot hamnade ändå att Cajsa Uhrström, som också har varit långtidsskadad, gjorde comeback och fick över 14 minuter på planen.

– Jätteroligt. Hon gjorde ett bra jobb och vi kan inte begära mer av henne.

Centern Sofia Pelander, som gjorde sin andra match efter sin korsbandsoperation, blev näst bästa poängplockare i Dolphins på 23 poäng. Allra bäst var amerikanskan Deanna Weaver med 26.

– Sofia var väldigt duktig i dag och Eos hade problem med hennes storlek. Dee gjorde också en bra match, inget snack om det, summerade Sundberg på bussen hem från Skåne.