Dolphins föll stort i Norrland

Det blev som väntat en övermäktig uppgift i Luleå. "Det var bra för oss att veta vad som krävs", sa Dolphinscoachen Kevin Taylor Lundgren efter 74–49.

Dolphinscoachen Kevin Taylor Lundgren.

Dolphinscoachen Kevin Taylor Lundgren.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-10-09 21:46

Den ständiga guldutmanaren Luleå på bortagolv är en av säsongens absolut tuffaste utmaningar. Den norrländska proffsmaskinen hade inga problem att leva upp till favoritskapet när Kevin Taylor Lundgrens nybygge kom till Luleå Energi Arena. 

Det blev komfortabla 25 plus i hemmafavör och aldrig någon riktig nerv i matchen. 41–24 i paus landade till sist i 74–49. Dolphins vann i alla fall den sista perioden i matchen med 15–14.

Det var ändå en förlust som laget ändå kunde leva med.

– Vi räknade inte på förhand med att vi skulle slå Luleå borta. Men det var jättenyttigt för oss att få en sån här match tidigt. Vi har ett nytt lag och amerikanskorna visste inte vilken nivå det är på toppen här. Viktigast för oss i det här skedet är att hur vi ska spela nu för att kunna rå på den här typen av motstånd längre fram. Det kommer ta tid att få det att sitta, sa Kevin efter matchen.

Dolphins gjorde långt ifrån en perfekt match i Norrland.

– Luleå är jättebra, till att börja med, men om vi ska ha någon chans måste vi spela efter vår game plan i 40 minuter. Offensivt sköt vi för tidigt och vi vågade inte riktigt utmana. Och när vi gjorde rätt saker sköt vi för dåligt i stället. Defensivt var det bra ibland och sen föll vi igenom, sa Kevin Taylor Lundgren.

Dolphins poäng: Leslie Robinson 13, Teniya Page 12, Anna Lundquist 8, Tanesha Sutton 7, Patricia Elias 3, Rakel Gyberg Engdahl 3, Matilda Ståhl 2 och Ndey Ramou Jeng 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!