Dolphins föll trots monsterupphämtning

En helt galen upphämtning i den andra perioden räckte inte för Dolphins som, något oväntat, gick på sitt tredje raka nederlag efter ett förlängningsdrama.

Anton Saks tillhörde de bättre i Dolphins – men fick ändå deppa. Detta efter en ny, den här gången oväntad, förlust i basketligan.

Anton Saks tillhörde de bättre i Dolphins – men fick ändå deppa. Detta efter en ny, den här gången oväntad, förlust i basketligan.

Foto: Josefine Loftenius

Basket2019-10-18 22:09

– Jag är faktiskt besviken på insatsen överlag, suckade tränaren Mikko Riipinen, med förlustsiffrorna 80–86 i tanken.

Kanske var besvikelsen inte så konstig.

I inledning av matchen fungerande så gott som ingenting för Dolphins i bortamötet mot Djurgården. Med ställningen 20–33, fyra minuter in i period två, såg det av förklarliga skäl långt ifrån bra ut.

– Den starten hämmade oss under hela matchen. Vi ville spela i ett högt tempo, men vi spelade så snabbt att glömde vi kvaliteten, konstaterade Riipinen. 

Efter den oväntat dåliga inledningen hände dock något väldigt sällsynt när 20–33 hastigt och lustigt blev 39–33 – på bara fem minuter. Eller om ni så vill: 19 raka poäng för Dolphins.

– Vi vet att vi är bra när vi får igång försvaret. Men den porten som öppnas under våra bästa perioder är till för att vinna matcher, inte hämta tillbaka. Nu behöver vi de perioderna för att komma tillbaka och det är inte bra. Jag tycker mer att det var vi som förlorade den här matchen än Djurgården som vann den genom bra spel. 

Framför allt var det Anton Saks, 17 poäng totalt, som ändå klev fram och visade vägen framåt under de bra perioderna i matchen.

– Han gjorde en bra match mot betydligt större spelare. Absolut, berömde tränare Riipinen.

Den som trodde att det var avgjort efter Dolphins monsterupphämtning trodde som sagt fel. Bottenlaget från Stockholm – med bara en vinst på de fem inledande matcherna – hittade tillbaka ifrån ett sjupoängsunderläge och gick istället upp i ledning i mitten av den sista perioden.

– Jeril (Taylor), som inte riktigt kan spelen än, fick spela drygt 26 minuter på grund av foulproblem på andra spelare. Den delen var jobbig för oss och överlag var det mycket ring ut. Skjuter man 18% på treor, som vi gjorde, är det väldigt svårt att vinna basketmatcher.

Lagen följdes dock åt och med bara tiotalet sekunder lyckades LaDarien Griffin sänka 74-74-bollen som tog Dolphins till förlängning. 

Väl där gick det dock inget vidare när Djurgården stack ifrån till seger med sex bollar.

– Vissa matcher är svårare än andra och det här var en jag tycker vi borde ha vunnit. Till skillnad från matcherna mot Luleå och Jämtland så var även prestationen långt under det vi önskar den här gången.

Poängplockare, Dolphins: LaDarien Griffin 17, Anton Saks 17, Tyre Gathright 11, Mårten Bulow 10, Jeril Taylor 9, Anes Zekovic 7, Tim Schuberg 5, Alan Zekovic 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!