Dolphins skrällde mot mästarna Umeå

Dolphins fortsätter att växa. Det laget lärde sig i storförlusten mot Luleå tog de med sig i segern mot mästarlaget Umeå. 71–58 imponerade.

En joker att plocka in. Anna Lundquist var en del av spelet som sänkte mästarna, med sitt trepoängsskytte.

En joker att plocka in. Anna Lundquist var en del av spelet som sänkte mästarna, med sitt trepoängsskytte.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-10-20 18:11

Två långa bortaresor med två helt skilda resultat.

Dolphins kunde inte rå på Luleå med sin nya trupp på bortaplan, 74–49 blev förlusten.

Tio dagar senare åker samma trupp upp till Umeå för att möta laget som slog Luleå.

Seger 71–58 efter att Dolphins vunnit tre av fyra perioder.

– Vi har förberett oss hela veckan och övat på vår matchplan. Det känns så fantastiskt skönt när vi kan utföra matchen som vi gjorde. Alla gjorde sin grej och då har vi den här nivån, sa Anna Lundquist som blev en joker i taktiken.

Från bänken klev hon in och satte fyra av åtta trepoängare.

Bakom de poängstarka amerikanskorna Teniya Page, 18 poäng,  och Leslie Robinson, 20 poäng, skickade Anna i 12 poäng. 

– Det var skönt att se dem gå i. Men bra av laget att alla gör det de ska. Teniya satte upp fina lägen och jag behövde bara gör min grej som bidrog till lagets seger, sa Anna.

Dolphins roterade mer med sitt lag samtidigt som Umeå matchade sin startfemma hårt. Umeås stjärna Tiffany Brown spelade samtliga 40 minuter.

Det räckte inte.

Coach Kevin Taylor Lundgren var givetvis nöjd med sitt nya lag som såg till att hålla Umeå borta från korgarna. Trots hemmalagets längdövertag var det Dolphins som vann returerna, 47 mot 41.

– Trots att de vann första perioden kändes det bra för oss. Vi lyckades hålla ned dem på bara elva poäng, vilket visade att vår defensiv fungerade. Idag var första matchen vårt spel fungerade över alla 40 minuter och alla bidrog med det de är bra på, då finns det en sådan här bra kapacitet i laget, säger den nye coachen efter skrällsegern.

Nu väntar Alvik borta för Dolphins dam.

Coach Taylor Lundgren vill njuta av segern, men inte för länge.

– Känns otroligt bra att slå ett lag som tagit SM-guld och spelare Eurocup. Det ger självförtroende och ger oss en kunskap om vilken kapacitet vi har. Men på måndag är det bara att fortsätta jobba vidare för att vi ska utvecklas, sa coachen innan laget satte sig på planet hem från västerbotten.

 Fakta

Umeå–Dolphins 58–71

(11–9, 18–25, 13–20, 16–17)

Poäng Dolphins: Leslie Robinson 20, Teniya Page 18, Anna Lundquist 12, Tanesha Sutton 9, Patricia Elias 4, Rakel Gyberg 2,  Linn Jerrhage 2, Matilda Ståhl 2 och  Ndey Ramou Jeng 2. Umeå: Tiffany Brown 17, Alyssa Lawrence 12, Jelena Iwezic 12, Tamara Radocaj 10, Sofia Pelander 5, Isabelle Edholm 2.

Returer: 41–47, turnovers: 13–13, steals: 8–8, fouls: 14–14 publik: 329.

Kevin Taylor Lundgrens plan fungerade.
Kevin Taylor Lundgrens plan fungerade.
Karta: Umeå Energi Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!