Coachen är lugnet själv när det knakar i fogarna. Både i förening Dolphins där jakten på en ny klubbdirektör måste starta om. Men också i Adnan Chuks eget lagbygge inför den så viktiga grundseriematchen hemma mot Borås.

Andraplacerade Dolphins jagas i tabellen av Luleå och Borås med fyra omgångar kvar. Västgötaklubben som sänkte Södertälje med klara 90–72 i tisdags visar ett ovanligt stort självförtroende.

– De har fem importer som snittar 80–90 poäng för laget samt tre svenska spelare som är riktigt bra. Det är ett djupt lag med en bra fördelning på rollerna, säger Adnan.

Samtidigt är Dolphins skadedrabbat.

Tyler Flack har spelat färdigt efter sitt armbrott. Tim Schüberg fotskadad och opererad samt Jonathan Dubas som jobbar på att hinna göra comeback under säsongens slutskede.

Lägg till att nyförvärvet Michael McDevitt inte är spelklar och Jocke Kjellbom som kan bli pappa vilken timma som helst.

Inget lätt pussel.

– Att få tillbaka alla spelare är det viktigaste för oss, vi har gått miste om mycket träning tillsammans. Samtidigt måste vi hitta sätt att spela på trots skadorna. Där gör killarna ett jättejobb i att förbereda sig även om vi inte vet vilka som är tillgängliga, säger Adnan som inför matchen mot Borås varken räknar med McDevitt eller Kjellbom.

– Troligtvis inte, det är oförändrat fortfarande för båda två.

– När det gäller Jocke Kjellbom kan det hända när som helst. Samtidigt är det inget vi vill eller kan påverka. Prio ett är att allt går som det ska med födelsen, säger Adnan om lagpappans nya stora papparoll.