Tre raka segrar och en veckas vila kan låta bekvämt. Men precis som den knappa segern borta mot Nässjö i fredags blev det ingen promenad i parken för Dolphins till semifinalen.

– Med tanke på allt vi gått igenom i år värderar jag den här semifinalplatsen oerhört högt. Alla sjuka situationer vi råkat ut för, vi matchas så hårt och löser det så bra genom att fokusera på rätt saker. Jag håller det här väldigt högt. Som tur är har vi chansen att gå längre, sa coachen Adnan Chuk efter segern på hemmaplan.

Han fick räkna in en ny skada i truppen, Edvin Stark väntar på röntgen, med risk för en bruten fot.

– Vi får se när röntgen har gjorts. Edvin ser jag som en egen spelare och den första jag värvade hit. Vi ser honom som en egen produkt och är stolt över honom. Så händer något sånt här. Edvin är tuff, ligger han är det allvarligt, sa Chuk.

En spelare som klarat sig från skador under säsongen och dragit tungt lass är Anes Zekovic. Mot Nässjö stod han för viktiga treor. Monsterblock, och dunk som gav energi när matchen vägde och smålänningarna jobbade sig ikapp.

Det gjorde de flera gånger.

– Vi fick slita, det är så det ska vara i slutspel. Nässjö har bra offensiva kvalitéer. Vi skulle stängt matchen lite tidigare, men det kändes ändå som att vi hade kontrollen, sa Anes som stod för 18 poäng.

– Jag skulle satt någon till trea, jag hade öppna lägen, sa han självkritiskt.

Mest var han bekymrad över Edvin Starks fot.

Artikelbild

| Edvin Stark lämnade planen.

– Det är mycket skador nu. Vi får se hur det ser ut med Edvin. Vi andra får steppa upp. Vi är ändå många som kan göra det. Jag känner mig fräsch i kroppen och är fortfarande ung så det är väl upp till mig, sa 23-åringen.

Nu väntar utgången mellan Wetterbygden och Borås som avgör vilket lag Dolphins möter i semifinalserien.

Artikelbild

– Det blir en rolig semifinal, vi får se. Vi har haft våra dalar, men spelar vi som vi ska kan det gå hela vägen. Det var skönt att få en sådan här match men kan man spela så här kan det gå bra. Bara jag tror på mig själv.

I pausen under tredje kvartsfinalen tackade Dolphins känslosamt av Sofia Pelander för hennes fyra år i damlaget.

– Jag visste inte att det fanns ett hem utomlands också, sa finskan med det stora leendet som kommer jobba kvar i Norrköping under sommaren för sin AT-tjänstgöring.

– Sedan ska jag försöka satsa utomlands på basketen fullt ut tills jag tröttnar på det, sa Pelander som satt en unik prägel på laget och klubben.

ulf.strahle@ostmedia.se