Det blev 70–69 till Telge efter förlängning i den första kvartsfinalen i Stadium Arena i söndags. Och så 76–75 i den andra. Båda gångerna ledde Dolphins på slutet och såg ut att gå mot seger när man tappade allt på slutet.

Det var lite samma matchutveckling båda gångerna.

I Täljehallen ledde man med nio poäng med två minuter kvar men kunde ändå inte knyta ihop säcken.

Efteråt var det många tunga miner och huvuden i bortalaget när det stod klart att säsongen var över.

Har du någon förklaring till att ni förlorar två matcher i rad med så här liten marginal?

– Jag vet inte ... Jag skulle vilja säga otur men vad ska jag säga? Södertälje är ett jättebra lag. Vi kämpade och gjorde vårt bästa men den här gången slutade det så här, sa Sofia Pelander efter att laget hade samlat ihop sig i omklädningsrummet och deppat en stund.

– Jag är jättestolt över tjejerna och coacherna. Vi har gjort det jättebra tillsammans, det tog slut lite för tidigt bara.

Artikelbild

| Sofia Pelander.

Själv var hon den stora giganten i Dolphins i säsongens sista match. 21 poäng och 19 returer räckte ändå inte när allt gick fel i det skälvande slutet. Förra Dolphinsspelaren Deanna Weaver sänkte tunga treor och när Tilda Ahlin också gjorde det med 20 sekunder kvar var Telge ifatt och förbi.

Dolphins fick sista läget men missade.

Artikelbild

| Vanessa Taylor gjorde en bra match när Dolphins åkte ur kvartsfinalen.

Kunde ni gjort något annat i slutet?

– Man kan alltid göra något annorlunda, men i slutändan kommer det till att vi måste hålla vår gameplan och ibland funkar det, ibland inte. Såklart att jag hoppades att jag skulle ha blockat den sista trean men vad ska jag göra?

Artikelbild

Sofia Pelander kom till Dolphins 2015 och har gjort fyra säsonger i klubben nu. Hon har kommit tillbaka från en tuff knäskada under sin tid i klubben.

Nu?

Artikelbild

| Shaylen Burnett.

Framtiden är oviss, men mycket tyder på att lagkaptenen spelar någon annanstans i höst.

– Jag vet inte ännu. Jag skulle inte säga att det är sista säsongen i Dolphins men kanske just nu. Jag skulle vilja testa något annat. Jag har lite smågrejer kvar med utbildningen i Sverige så jag kommer komma tillbaka till stan. Jag hoppas klubben välkomnar mig tillbaka men just nu hoppas jag kunna få lite nya utmaningar. Vi får se vad som händer, inget är uteslutet än, sa Sofia Pelander.

Artikelbild

| Coachen Jurgita Kausaite var stolt trots förlusten.

Hur summerar du den här säsongen?

– Jag skulle säga att jag är nöjd trots allt. Grundserien var bra, men vi hade våra ups and downa. Att vi var topp-fyra var bra. Sedan hade vi hoppats på att vi skulle komma till semifinal men det blev inte så den här gången. Allt beröm till Telge som tog sig dit.