LÄS OCKSÅ: 19 minuter kvar – då bröt domaren

– Vi såg en säkerhetsrisk i matchen och det var därför vi avbröt. Vi kände att vi inte behövde fortsätta matchen på det sättet som den var. Mer än så vill jag inte säga innan förbundet tagit ett beslut i ärendet, sa domaren till Sporten efter händelsen.

Både Mjölby Turabdin och Borensberg tyckte dock att matchen avbröts väldigt abrupt och att de inte fick någon förklaring till varför.

– Det hände inte så mycket i själva matchen. Vi var alla frågande över varför han avbröt. Han kom aldrig fram till oss ledare och vi fick gissa oss fram till varför han tog det beslutet han gjorde. Det var inget tufft eller fult spel utöver det vanliga. Vi gick in till domaren efteråt – men han ville inte prata, sa Borensbergs tränare Ibrahim Beganovic.

Mjölby Turabdins spelande tränare, Patris Antar, var inne på samma resonemang som Ibrahim Beganovic.

– Borensberg fick en straff med sig där både våra och deras spelare blev chockade över beslutet. Det blev såklart hetsigt både från spelare och publik, då vi reagerade på beslutet. Men då avbröt han bara matchen. Efter det vände han sig om till publiken och skrek ”håll käften” för att sedan försvinna in i omklädningsrummet utan att prata med oss. Så tycker inte jag att en domare ska bete sig, sa Antar.

Efter att alla parter nu fått göra sin röst hörd har Östergötlands fotbollförbud tagit beslutet att resultatet som var när domaren blåste av fastställs. Alltså vinner Borensberg matchen med 3–1.

– Vi baserar alltid våra beslut på de rapporter vi fått in. Domarens rapport pekar inte på någon specifik händelse som gör att vi kan bestraffa den ena eller andra parten. Dessutom var båda lagen helt överens om att de inte förstod varför matchen avbröts. Det är väldigt ovanligt när man hanterar ärenden liknande detta. Lagen brukar stå väldigt långt ifrån varandra, men här är de fullständigt överens, säger Tjonne Andersson på ÖFF.

Vad händer med domaren? Kommer det sättas in några åtgärder för honom?

– Vi tycker kanske att domaren ska använda sina verktyg på ett bättre sätt – med röda och gula kort. Även han får såklart ta del av beslutet vi tagit. Vi har sedan en domarkommitté som hanterar det här, men jag vet inte om de kommer att vidta några åtgärder. De kan antingen ignorera det eller söka upp honom för att ge honom vidare stöttning och råd, säger Tjonne Andersson.