Hennes allra första uppdrag som 15-årig domare slutade med att hon tvingades kliva av ungdomsmatchen sedan publik och ledare skällt ut henne.

Det fick Norrköpings Fotbolldomarklubb att agera.

– Jag blev förbannad och kände ett ansvar att nu måste vi agera. Det är inte okej att bli behandlad så. Det blev snabba ryck. Vi hade telefonkontakt med henne dagen efter, berättade Burim Haradinaj, ordförande i NFDK.

På söndagen träffades de och Amanda fick välkomstpaketet med uniformen (tröja, byxor och strumpor). Hon fick också en domarutbildning för sjumannafotboll. Första tillfället redan timmarna efter, samma dag.

För att stötta Amanda kommer etablerade domarna Patricia Yacoub och Linda Eriksson-Kartal att finnas till hands.

– För att hjälpa till med regler och komma med feedback under matcher, berättade de.

Östergötlands Fotbollförbund hade tidigare under söndagen bjudit in ledare, föräldrar och spelare från den aktuella ungdomsmatchen. Och även domaren, Amanda Landelius.

– Det var jobbigt att dra upp det igen. Jag ville inte gå hit, men mamma tyckte att det var bäst. Nu efteråt känns det rätt. Han (föräldern) bad om ursäkt. Det var det jag ville ha, sa Amanda.

Under veckan har incidenten uppmärksammats av många och stödet har kommit från olika håll.

– Det känns bra. Varför ska jag sluta för att någon skäller ut mig?

ÖFF:s fotbollsutvecklare Kent Hellström höll en utbildning med de 20-tal föräldrar och 20-tal spelare som kom till Idrottens Hus.

– Det var ett positivt mottagande. Jag tror på att inte bara komma med bestraffningar. Diskussionerna kan ta oss framåt, sa Hellström.