LÄS MER: "Jag har egentligen inget att säga"

LÄS MER: "Alla behöver veta vad de gör"

Matchanalysen från Täljehallen känns igen. Det är så här det brukar utveckla sig i Kingsborgen.

Artikelbild

Dolphins gör mycket rätt, står upp och har tillräckligt många bra minuter för att tvinga Södertälje att ta fram sitt bästa spel.

Nästan, men bara nästan, hela vägen. 82–89 skrevs förlusten till den här gången men det var inte de avgörande skotten från Toni Bizaca eller Auston Barnes läckra rörelsemönster som såg till att hemmalaget sköt segernäven mot taket.

Det var Jonathan Dubas odisciplinerade och ovårdade uppträdande.

Det var onödigt aggressivt attackerande under korgen, provocerande stök, käftande med publiken och en teknisk foul för filmning.

Artikelbild

Om han lugnade ned sig, fick en tankeställare och backade?

Inte alls.

Det urusla humöret – jag vägrar kalla det för vinnarskalle – eskalerade och när det tjafsades efter avblåsning kom andra tekniska foulen.

Det innebär tack och hej, lämna hallen. Kvällen är över.

Inte direkt vad Dolphins behövde. Att sno med sig en seger från Täljehallen är svårt nog utan en reducerad trupp och alternativ.

Jonathan Dubas skämde ut sig. Han lyckades inte att balansera känslorna och satte sitt lag i skiten med ett oprofessionellt uppträdande.

Det är en tung, tuff kraft Dolphins har under korgarna men nu tappade han det och det kostade vad som kunde blivit en blytung seger i vad som är ligans svåraste bortamatch just nu.

Adnan Chuk sa innan uppkast att det skulle krävas säsongens bästa match för att knäcka Kings. Mästarna visade upp en imponerande högstanivå men straffades av ett skickligt Kings när de dippade.

Ett par beslut, inte bara från Dubas, kan ifrågasättas men läxorna som smärtar mest sitter också kvar längst.

Jonathan Dubas måste lära sig att tygla sin eld och Dolphins kommer ta andra beslut när matchen står och väger nästa gång.

Med ett landskampsuppehåll inför matchen så hade spelarna hunnit bygga upp en längtan och väntan. Det var smågrinigt och mycket hetta. Joakim Kjellbom och Valter Lindströms egna lilla uppgörelse slutade med att lille Lindström fick med sig domslutet. Kjellbom ska vara glad att han inte straffades mer. Det var ingen vänskaplig klapp mot Kingsguarden.

På bänken satt Johnell Smith och pushade sitt lag bäst han kunde. Den skadade guarden är snart redo för comeback och det är tydligt att det finns en helt annan bredd i säsongens Dolphins-upplaga jämfört med fjolårets.

Då gick det ju rätt så bra.