Borås är i SM-final efter 4–2 i matcher. Dolphins får gå på semester med massor av frågetecken. Vad händer i truppen? Vad händer vid sidan av planen?

Det blev i alla fall inget nytt SM-guld den här skadefyllda säsongen, Borås var helt enkelt numret för stort.

– Det är blandat. Såklart är man besviken när säsongen tar slut. Men jag tycker vi kämpade till slutet. Vi kämpade som vi gjort hela säsongen. Det kan man inte ta ifrån det här laget. Det gör mig otroligt stolt, sa Mikael Lindquist när allt var över.

Artikelbild

| Tack och hej? Jocke Kjellbom ville inte säga för mycket, men förlusten kan ha varit hans sista match i karriären.

Han kramade om sin familj på läktaren, tackade fansen i hörnet medan Borås firade sin första SM-final i modern tid på andra sidan planen i Stadium Arena.

Sedan sa han:

– Man vill såklart gå längre, men den karaktär vi visat är fin. Vi lägger oss inte ner. Det är stort. Sedan får man säga grattis till Borås, vilken serie de gör. Och vilken säsong.

Er säsong har varit stökig.

Artikelbild

| Kampen levde in till slutet efter Dolphins spurt, men Borås höll undan på slutet.

– Jag tycker att vi har varit lite för ojämna sett över hela säsongen. Våra toppar har varit väldigt höga. Sedan har vi varit nere på en nivå ibland som inte har varit lika bra. Men allt som allt, med skadorna som varit, tycker jag det har varit hyfsat. Det kanske är svårt att säga nu men om någon vecka när vi kollar tillbaka kan vi se att vi kämpade till slutet i alla fall, sa Lindquist om matchen som såg avgjord ut vid underläge med 24 poäng.

Och det kan ha varit en epok som tog slut också ifall både Jocke Kjellbom och Johnell Smith slutar nu.

Artikelbild

| Mikael Lindquist var stolt över krigandet, men besviken över att säsongen tog slut.

– Det gör det ännu mer känslosamt. Det går inte att prata om, då börjar jag bara grina.

Du själv?

Artikelbild

| Adnan Chuk ville inte se för långt fram, mycket är osäkert i klubben inför framtiden.

– Vi får se vad som händer. Fysiskt och mentalt känner jag mig redo som jag sagt förut. Sedan har man en familj också. Vi får se helt enkelt.

Jocke Kjellbom själv ville inte säga för mycket om det var karriärens sista match eller inte. 40-åringen har sagt att han spelar "som om" det vore sista säsongen.

Artikelbild

| Shakir Smith var stark i den sjätte semifinalen men det räckte ändå inte.

När allt var slut sa han:

– Jag har fokuserat på den här slutspelsserien. Det är möjligt att det var sista men jag har inte tagit något beslut än. Det var inte tänkt att det skulle ta slut idag. Vi får se vad som händer i föreningen också.

Hur ser du på semifinalserien?

– Vårt försvarsspel passar Borås ganska bra. Vi fick hela tiden slita och de fick enkla poäng. De är bra på att straffa den här typen av försvar. Vi kämpade och slet men det räckte inte hela vägen i år. Det är inga ursäkter men vi har haft många skador som gjort det tufft. Vi hade behövt de killarna. Sedan tror jag att både Södertälje och Jämtland hade passat oss lite bättre.

Coachen Adnan Chuk var också samlad när säsongen tog slut.

– Vi gav inte upp och försökte. Nära men ändå inte. Jag är stolt, det har jag varit över de här grabbarna hela tiden med tanke på all skit de åkt på.

Vad händer nu?

– Nu är det tomhet. Semester. Eventuellt individuella möten med spelarna och utvärdera lite.