86–75 slutade rond två i finalserien. Efter att åkt på en klar förlust i Luleå studsade Dolphins tillbaka med besked.

– En tuff tillställning. Vi får kontroll på händelserna i slutet av första perioden. Sedan tycker jag att vi behåller det. Vi genomför alla saker som vi har pratat om, säger Adnan Chuk.

I början var det Luleå som tog kommandot. De firade triumfer med sitt rappa spel och visade prov på vasst skytte. Gästerna från norr ledde som mest med åtta poäng i första perioden.

Darr hos Dolphins?

Inte alls.

I stället höjde varje spelare sig – och som lagenhet började maskineriet kugga i.

– Det här laget slutar aldrig att förvåna mig. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det under slutspelet, men efter en sån här prestation är det värt att upprepas. Jag är oerhört stolt över hur vi tar oss samman efter genomklappningen där uppe och genomför det på en sån här nivå, säger Adnan Chuk.

Artikelbild

Dolphins ledde med 41–33 i halvtid. Ryckte ifrån till 67–52 inför sista quartern. Och vann alltså till slut med elva poäng.

Skillnaden på 1–1 och 0–2 i matcher är givetvis av det större slaget.

Artikelbild

– Om det hade varit 0–2 så hade det fått vara så. Luleå är storfavorit, alla ser vilket lag det är. För oss gäller det att försöka minimera våra misstag och göra det så bra vi kan ,säger Adnan Chuk.

En stor skillnad på Dolphins spel jämfört med senast var trepoängsskyttet.

Artikelbild

– Vi fick lite öppnare treor i dag. Vi ändrade lite offensivt. Men det gäller att sätta skotten också, säger Adnan Chuk.

Sedan ska även ett stort plus sättas framför försvarsarbetet över hela banan.

Artikelbild

Stekhete Gerry Blakes tog igen sig sittandes på golvet efter slutsignalen.

– Som lag gjorde vi det bättre tillsammans den här gången. Det krävs att vi ligger på en bra nivå mot ett lag som Luleå, säger Gerry Blakes.

I slutet av tredje quartern var Blakes inbladad i en dispyt på planen med Luleåspelaren Yannick Anzuluni. Blickarna de gav varandra var inte av det snällare slaget. Spelarna i de båda lagen har börjat gnaga ordentligt på varandra.

– Det tillhör spelet, säger Gerry Blakes.

Han njuter av att spela om en guldmedalj.

– Det är extremt kul. Men så ska det vara i en final. I dag var jag okej, inte mer än så. Men det här handlar inte om mig, det handlar om laget, säger Gerry Blakes.

Ni måste vinna minst en match i Luleå för att bli mästare?

– Ingenting är omöjligt.