Guts hade laddat inför att avsluta hemmasäsongen på bästa sätt. Laget fick alltså inte ens chansen efter Limhamns sena besked.

– Väldigt dåligt. Vi åkte ju tidigare i kvalet ner till Skåne och sov över ett par dagar i samband med matcherna mot Limhamn och Lund. Ekonomiskt blir det här ett jättebakslag. Vi satsade 25 000 kronor på det där. Och så kommer Limhamn inte ens hit. Vi förlorar ju publikintäkter och annat motsvarande 10–15 000, det är pengar som är jätteviktiga, säger Guts tränare Björn Olsson.

När Sporten fick tag på Björn Olsson under söndagskvällen hade han förstått att tävlingsutskottet i Region syd ha ett möte under kvällen. Där skulle ett beslut fattas vad som ska hända med Limhamns spelade matcher, och de två avslutande som skulle ha varit mot Guts och serieledaren Lund.

– Vi tror att det lutar åt att alla Limhamns matcher blir 0–5 och walk over, och det gäller även de matcherna som är spelade, säger Björn Olsson.

Guts chans att vinna kvalserien och ta en direktplats upp till division 2 var liten innan Limhamn-strulet. Nu är de minimala.

Olsson har emellertid inte givit upp hoppet om avancemang.

– Det händer vissa säsonger att även den bästa tvåan går upp från kvalserierna, beroende på hur olika lag flyttas från division 1, division 2 och så där. Just nu är vi bästa tvåan av alla. Och skulle vi vinna mot Virserum borta på torsdag, så blir vi bästa tvåan. Det finns kanske en liten chans. Vi känner att kan vi knipa en andraplats och det kan bli så att bästa tvåan går upp, så vill vi vara det laget, säger Björn.