En nyopererad Åke Björck hoppas att Norrköping Dolphins kan spela hem SM-guldet för rullstolslag. Bäst av två matcher gäller i finalmötet med AIK. Match ett spelas i Solnahallen på lördag och returen i Stadium Arena nästa lördag.

Det är två välkända finallag som möter varandra. Dolphins har varit i final elva säsonger i rad, i nio av dessa har AIK varit motståndaren, men då oftast under namn som Norrbacka eller Akropol.

LÄS MER:Enkel resa till finalen

– Av våra tio senaste finaler har vi vunnit sex, nu hoppas vi på en sjunde. Det kan gå hur som helst, det beror en del på skadeläget i klubbarna. Vi vann serien även förra året men fick både Greger Källsholm och Anders Marcus sjuka till finalen, då fick vi stryk, säger Åke.

Dolphins tog tio poäng mer än AIK i grundserien, men coachen varnar ändå för ett tufft motstånd.

– De har sex spelare som är nuvarande eller före detta landslagsspelare, det är ett rutinerat lag. Vi får inte slappna av för då blir vi straffade direkt, säger Åke.

Dolphins har tolv spelare redo för den första finalmatchen i Solna. Endast Anders Marcus saknas av de som hade varit aktuella för spel i helgen.