Eliassons succé öppnar för förlängning

Bristol City vill inte riskera att förlora Niclas Eliasson, 23. "Jag vet att de är intresserade av att förlänga kontraktet", säger han till Fotbollskanalen.

Niclas Eliasson gör det så pass bra i England att Bristol City vill förlänga hans kontrakt.

Niclas Eliasson gör det så pass bra i England att Bristol City vill förlänga hans kontrakt.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-11-08 15:51

Tiden i IFK Norrköping satte rejäl snurr på Niclas Eliassons karriär. Sommaren 2017 lämnade han "Peking" för The Championship och Bristol City där 23-åringen är stekhet för tillfället.

Facit med sex framspelningar på tolv matcher visar att yttermittfältaren verkligen funnit sin plats i den engelska andradivisionen. 

– Tre assist på två senaste matcherna. Det är alltid kul att få en bekräftelse på att man gör något bra. Det är ett otroligt kvitto på att man gör något bra i en liga som är så pass bra som Championship, säger Eliasson till Fotbollskanalen

Och avslöjar att Bristol City är ute efter att skriva ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut sommaren 2020.

– Jag vet att de är intresserade av att förlänga kontraktet, men sedan har inte det varit någon brådska riktigt från min eller deras sida att lösa det snabbt. Det kommer säkert att komma mer och mer snack längre fram, fortsätter Eliasson.

Bristol City ligger sexa i ligan. På söndag väntar bortamatch mot Cardiff.

Siktet är inställt på att ta sig till Play Off och slåss om en plats i Premier League.

–  Vi har ett bra lag och tidigare har det varit en lite mindre trupp mem en startelva och sedan två, tre stycken som kommit in. Nu har vi värvat ganska starkt till i år. Vi har en bred och bra trupp, så det ska absolut vara möjligt att ta en av platserna, säger Niclas Eliasson.

Den här säsongen har det blivit tre starter och nio inhopp. Det gör inte statistiken med sex assist mindre imponerande. 

– Jag trivs bra i Bristol. Det är en bra klubb och jag trivs bra med livet utanför fotbollen också. Sedan får man se vad som händer. Det ligger inte bara i mina händer. Vi får se vad som finns och erbjuds. Som jag sa är jag inte jättestressad över situationen. Jag ska prestera varje vecka och göra det så bra som möjligt. Då kommer det att lösa sig, säger Eliasson till Fotbollskanalen.

Tankarna på landslaget finns där – även om det är knäpptyst ifrån den blågula ledningen.

– Jag har faktiskt inte pratat med någon. Jag hoppas såklart och kämpar för att komma dit. Det är en dröm för alla spelare, men jag försöker bara göra det så bra som möjligt i Championship och i England. Jag har inte pratat med någon, men jag fokuserar mest på klubblaget och hoppas på det längre fram. 

Niclas Eliasson brukar passa på att träna med IFK när han är hemma i Sverige.
Niclas Eliasson brukar passa på att träna med IFK när han är hemma i Sverige.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!