– Jag tycker vi spelar bra i stora delar av matchen, men liksom förra matchen får vi inte riktigt den utdelningen som vi kanske förtjänar. Men de (Karlstad) säger väl samma sak att det är surt att inte få tre poäng såklart, det är lite blandade känslor, sa Åbys tränare Magnus Bagge.

I en inprincip full arena bjöds publiken på en fartfylld och händelserik första period. Åby hade mest boll men svårt mot ett tajt försvar. Karlstad gjorde första målet som kom efter spel fem mot fyra. Efter de vände det snabbt fram och tillbaka och Åby kvitterade genom Filip Lindberg som kunde trycka in kontringen, assisterad av målvakten Fredrik Nordström. Glädjen i Åby blev kortvarig när Marcus Skager i bortalaget sköt in ledningsmålet och 1–2 slutade första perioden.

Åby startade andra perioden med mycket högre tempo och hade 3–2 inför sista.

Artikelbild

Läs mer:Poängmakaren riskerar missa en match till

Karlstad kvitterade i början på tredje och det var inte alls samma fart i hemmalaget som i andra perioden. Några minuter senare släppte man även in 3–4 och ett nytänt Karlstad gjorde det jobbigt för Åby att komma tillbaka. Bagge tog en timeout för att få till en förändring och tog även ut målvakten med en minut kvar, men slarv i anfallet gav bortalaget öppet mål till 3–5.

Publiken började tänka på refrängen samtidigt som Oilers tog ut målvakten igen och lyckades få in bollen med 21 sekunder kvar. Oilers vann tekningen därefter och lyckades på något sätt mosa in bollen i mål. Klockan? 19.55. 5–5 och förlängning där det inte blev några fler mål.

– I första och andra perioden tycker jag vi är mycket bättre än Karlstad men de har några bra spelare som kliver in. Vi måste vara mycket bättre i detaljer som vi vet motståndarna är bra på. Vi hade ett snack med laget om att det ser väldigt bra ut men vi behöver samtidigt vinna matcher, för vi vill inte ha hedersamma poängtapp, sa Bagge.

Artikelbild

Åby–Karlstad 5–5 (1–2, 2–0, 2–3)

Första perioden: 0–1 (13.05) Erik Nilsson Allansson (spel fem mot fyra), 1–1 (17.46) Filip Lindberg (Fredrik Nordström), 1–2 (18.12) Marcus Skager.

Artikelbild

Andra perioden: 2–2 (1.59) Jimmy Bagge (Joakim Marcus), 3–2 (5.04) Joakim Marcus (Tobias Lundqvist), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (2.49) Erik Nilsson Allansson, 3–4 (8.14) Simon Sjögren, 3–5 (19.20) Tom Colling, 4–5 (19.39) Tobias Lundqvist, 5–5 (19.55) Jonathan Pegler.

Artikelbild

Utvisningar, Åby: 3x2 minuter. Karlstad: 2x2 min.

Publik: 390.