Förra veckan sa Adnan Chuk att Dolphins jobbar på en lösning för att behålla Andreas Person.

– Vi måste först säkerhetsställa att vi kan hålla vad vi lovar, sa Dolphinscoachen då.

Även om namnteckningen inte sitter på pappret verkar det ha gått bra.

Artikelbild

| Andreas Person är en namnteckning från förlängning och kontrakt med Dolphins. "Nu ska det bara skrivas på", säger han.

För.

– Nu ska det bara skrivas på, säger Andreas Person.

Hur känns det?

– Väldigt bra och det var tanken när jag kom hit och nu händer det. Laget och staden känns väldigt bra, säger Västerbottenkillen som kommer från en riktig basketfamilj.

Artikelbild

| Andreas Person som var med på den uppdaterade lagbilden för mästarklubben Dolphins.

Mamma Ingegerd, pappa Ike Person och båda bröderna Jonathan och Alexander har alla spelat.

– Men så kommer man från Skellefteå. Där är det bara hockey där så jag är ett hockeyfan också, konstaterar Andreas.

Snittet hittills är 8,4 poäng, 1,6 returer och 2,2 assist på sina 17 matcher i Dolphinslinnet. Person är en lagspelare med spetsegenskaper. Snabbhet, skytte samt defensiv smarthet, som kan plockas fram när det krävs. En bricka till som gör Dolphins lagbygge mer solitt än guldlaget i fjol, på pappret.

Andreas Person har en personlig förbannelse, med att bara nå semifinal som spelare i slutspel.

– Jag har inget SM-guld som senior. Uppsala tre gånger till semifinal och med Borås två gånger. Jag hoppas det ska brytas nu. Gör vi jobbet som vi säger att vi ska göra, då borde det räcka. Ett SM-guld är ett mål på listan, men det kommer inte komma av sig självt. Det kräver ett hårt jobb av laget, konstaterar Andreas.

Han gillar strukturen på gruppen som Dolphins byggt.

På fredag väntar en av hans gamla klubbar, Torbjörn Gehrkes Jämtland, som Person spelade i för fem säsonger sedan. I år har Dolphins förlorat borta men vunnit hemma.

– Vi har bara förlorat en match hemma och vi vill fortsätta vinna hemma. Jämtland har Evariste Shonganya skadad. Men är ändå ett starkt lag utan en renodlad center, med bra skytte utifrån. Gehrke brukar skifta lite försvar, variera lite lurigt. Men deras styrka är deras snabba spel.

Torsdagens träningspass blev längre än planerat, då Adnan Chuk inte var hundraprocentigt nöjd med de taktiska bitarna.

Hur mycket tar man med sig i huvudet hem som spelare?

– Det mesta brukar sitta kvar, sedan är det från person till person hur man kan ta till sig allt. Personligen brukar jag hänga med. Dels för att vi går igenom väldigt noga, "har ni frågor så tveka aldrig att fråga". Det ger en grundtrygghet att man har allting i bakhuvudet. I det stora hela så måste man lägga ned mycket scouting, för att ha koll på vad motståndarna gör och göra så att de blir mindre bra.