Ny tränare i Tommy Törnborg och en nystart efter degraderingen. Gusum vill göra 2019 till ett bra år och fick en skön skjuts i natturneringen Stegeborgscupen.

Finalen kickades igång 01.40 natten till lördag och när den blåstes av hade Gusum 1–0-besegrat Stegeborg.

– En perfekt start på nya året. Jag trodde inte vi skulle vinna om jag ska vara ärlig, säger Tommy Törnborg och räknar upp ett par lag som Päronbollen från Örebro som satsar futsal.

Artikelbild

| Norrköping Futsal gick obesegrade genom turneringen i Stegeborg.

Division 3-laget Torstorp skickade ett ungt lag och Bråvalla, Västra Husby och Jaguar såg alla ut som tuffa motståndare på förhand.

Men ingen kunde rå på Gusum.

– Vi var tvingade att vinna med två mål mot Österviking i sista gruppspelsmatchen och det gjorde vi. Sedan flöt det på, konstaterar Törnborg.

1–0 mot Päronbollen i ”kvarten” och samma segersiffror i semin mot Torstorp.

– I kvartsfinalen gör vi våran bästa match. Vi låg bra och höll positionerna. De blev frustrerade och kom inte framåt, fortsätter GIF-tränaren som gillar vad han ser i sitt nya lag.

Unge Joel Skullman fick hoppa in i målet när Sonny Jonsson skadade sig och gjorde det bra. Framåt var Jesper Karlsson pigg och ett ständigt hot.

– Målet är att vi ska ta oss tillbaka till ”femman”. Det är bra fart och killarna är träningsvilliga, fortsätter Törnborg.

Damturneringen vanns av Norrköping Futsal Klubb efter finalvinst, 1–0, mot KFUM Linköping.

Avgörandet kom i förlängning.

– Vi fick stryk mot i serien men ändrade taktik nu. Vi låg lägre, lät dom ha bollen och jobbade med omställningar. Det fungerade, myser tränaren Mirza Tule som fick se sitt lag gå obesegrat genom turneringen.

Efter 1–1-krysset mot Ringarum växte cupvinnarna.

– Ringarum-matchen var lite halvdan men samtidigt vaknade vi till, berättar Tule som fick se Emma Nilsson göra en bra turnerning.

Matchvinnaren i finalen nätade i samtliga matcher.