Båda systrarna på SM-pallen till slut

SM-serien avslutades utan Martina Reimander och Hanna Berzelius på prispallen. "Emilia körde sönder sin MC i början på säsongen men har kommit starkt på hösten".

Emilia och Martina Reimander förbereder sig för Gotland GN och Six Days i Portugal som är inofficiella VM i enduro.

Emilia och Martina Reimander förbereder sig för Gotland GN och Six Days i Portugal som är inofficiella VM i enduro.

Foto: Ulf Stråhle

Enduro2019-10-07 15:18

Dubbla vurpor de två senaste tävlingarna för Linköping MS, Hanna Berzelius, gjorde att hon kunde stå över sjunde deltävlingen i Enköping för att läka sin tumskada. Hon var ändå totaletta efter de sex lopp som körts.

För Martina Reimander blev det en bra tävling, där hon kunde säkra totalsilvret med sin fjärdeplats.

Själv var hon lite missnöjd.

– Kroppen fungerade inte riktigt som den skulle. Jag kanske omedvetet "safade" för mycket. Bevakade min placering, sa Martina som passade på att hylla systern Emilia som ställde sig överst på den sista deltävlingen i Enköping.

– Hon körde sönder sin MC i början på säsongen men har kommit starkt på hösten. Kul att hon vann, säger Martina om bronssystern i den totala sammanräkningen.

Två tävlingar återstår på säsongen. Först Gotland Gran national 26 oktober och sedan att representera Sverige på Six Days vid Algarve, södra Portugal.

– Nu är fullt fokus på de tävlingarna och att få ordning på hojarna. Det blir betydligt smidigare mot senast då vi körde i Sydamerika. Svemo skickar ned en lastbil med cyklarna innan och vi andra flyger ned. Det är lite samma upplägg som när vi kör på EM, säger Martina.

De båda Vikbolandstjejerna är nöjda med säsongen, vars höjdpunkt blev ett individuellt EM-brons för Martina samt ett svenskt EM-guld i lag med Emilia och Hanna Berzelius.

Hur ser planen ut för nästa säsong?

– Vi har tänkt samma upplägg som i år. Det kan komma till en VM-deltävling för oss tjejer vid sidan om. Det vore en kul upplevelse.

Karta: Motocross Bana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!