EM-succé i Finland för Reimander

Överst på lagpallen och ett individuellt EM-brons. "En mycket bra helg, säger Martina Reimander.

Emilia och Martina Reimander.

Emilia och Martina Reimander.

Foto: Tristan Young/Vision off road Media

Enduro2019-09-10 09:00

Tre intensiva EM-dagar i finländska Heinola var långt ifrån förgäves för systrarna Reimander. När alla delprov och fysiska strapatser var över kunde Sverige summera ett EM-guld i lag. Martina Reimander fick även med sig ett individuellt EM-brons medan lillasyster Emilia slutade sexa i serien som nu avslutades.

– Det känns jättebra för båda två. Vi är nöjda. Eftersom Emilia bröt deltävlingen i Slovakien och jag missade en dag där trodde vi det var kört. Men varje dag var en egen deltävling så därför kunde vi klättra i totalen. Innan helgen låg jag sexa och Emilia åtta, berättar Martina efter hemkomsten och tvättandet av motorcyklarna.

Sverige fick en superstart på EM-helgen med suveränen Hanna Berzelius som etta, Martina tvåa och Emilia trea både fredag och lördag.

– Tre från Sverige på pallen, det har aldrig hänt förut på en EM-deltävling. 

Lagmässigt var det här Sveriges tredje raka guld. 

– Både jag och Emilia var med 2017 men 2018 hade jag brutit handen, säger Martina.

Sverige verkar ganska överlägset i Europa.

– Den här helgen i alla fall, haha.

I det svenska guldlaget körde dessutom Emma Wennbom.

Endurosäsongen börjar närma sig sitt slut men det återstår ett par höjdpunkter. Den individuella SM-serien, som slutförs i Enköping den 5 oktober, ska avgöra medaljfördelningen. LMS-föraren Hanna Berzelius är ohotad etta även där medan Martina ligger tvåa och Emilia trea inför avslutningen.

– Det kommer bli lite annorlunda på den sista deltävlingen eftersom vi inte får gå proven innan. Plus att det ska vara en tuff bana. Det blir spännande, säger Martina.

Du får försöka hålla undan för Emilia i kampen om silvret.

– Ja. Jag ligger tolv poäng före och det ska nästan räcka med att komma i mål bara, men allt kan hända.

Lite bra att ni både kan stötta varandra och tävla mot varandra.

– Absolut. Det är jättebra att träna tillsammans. När vi bytte till 250 känns det som Emilia tog världens kliv och nu börjar jag komma ifatt det. 

Sist av allt väntar lag-VM i Portugal 11–16 november där Vikbolandssystrarna Reimander, som kör för Försvarsmakten, ska representera Sverige tillsammans med Emelie Karlsson.

– Och sen ska vi klämma in Gotland (25–26 oktober) emellan också. Däremot struntar vi i individuella VM i Frankrike. Det blir lite mycket och man måste hinna landa emellan också, konstaterar Martina Reimander med två färska EM-medaljer i prisskåpet.

Sverige överst på EM-pallen.
Sverige överst på EM-pallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!