Efter minuterna i den stekheta manegen trodde Etzner Jakobsson att det skulle bli svårt att följa upp bronset tidigare i veckan med en andra EM-medalj.

Efter 73,775 procent på Zernard sjönk Etzner Jakobsson pustande ned på en stol för välbehövlig vila. Hon ledde, men trodde inte att det skulle räcka länge – och definitivt inte till mer än brons.

Det var en rätt nervös väntan. Och det var överraskande. Jag hade aldrig trott att jag skulle ta silvret. Jag blev förvånad och jätteglad, säger hon.

Belgiskan Manon Claeys, en av guldfavoriterna, red genast efter svenskan. Men Claeys fick inte till det. Sanne Voets, nederländskan som tog guldet i det obligatoriska programmet, tog sig lätt förbi. Det var däremot väntat.

Med Nicky Greenhill kvar som sista ryttare hade Etzner Jakobsson minst brons – men brittiskan klarade inte att peta ned svenskan från andraplatsen.

Louise Etzner Jakobsson om silverritten:

Traven var inte så välriden eftersom han helst ville skritta i den, men han gjorde galoppen bra. Jag vet att det inte räcker till guld, då måste jag ha en häst som orkar mer i traven. Jag är inte besviken, med tanke på hur varmt det var. Zernard var inte lika matt som tidigare i veckan, men lite seg.