SE ÄVEN: Nilsson: Det var grotesk klasskillnad

SE ÄVEN: TV: Se hela premiärmatchen i repris

Det var av förståeliga skäl glada miner i Citylägret efter stabila 4–0 (2–0) i division 1-premiären på Linköping arena. Gladast av alla? Ja, det var förmodligen Fredrik Alm. Citys snabbe kantspringare har sett starkare ut än någonsin tidigare i försäsongens träningsmatcher och fortsatte på den inslagna vägen mot Boden. Tre mål kom från Linköpingskillens fötter, det fjärde låg han i allra högsta grad bakom.

Artikelbild

– Men jag hade aldrig gjort tre mål utan hårt arbete från mina lagkamrater. Det märktes att alla i laget gått och väntat på den här matchen, sa Fredrik Alm.

Han hade ett något ojämnt 2018 där han många gånger fick hoppa in från bänken och hade svårt att få igång målskyttet. Snabbheten fanns där, viljan likaså. Effektiviteten var det sämre med.

– Det jag ville mest efter ifjol var att göra fler mål. Jonte (Jonathan Johansson, assisterande tränaren) har också varit på mig om det och jag har tränat avslut efter de ordinarie träningarna. Det har uppenbarligen gett resultat, samtidigt som mycket sitter i huvudet. Skönt när det släpper direkt, sa Fredrik Alm.

Han kom rätt in i matchen från första stund. Redan efter knappa tio minuter var det Alms hårda jobb som friställde Levon Pachajyan till 1–0. Kvarten senare gjorde han själv 2–0 och efter paus kom 3–0 efter matchens vackraste anfall. Sen fullbordade han succén med att göra 4–0 efter en rörig situation framför förre Citymålvakten Simon Bandh i Bodens mål.

Artikelbild

– Vi var taggade och beredda på att börja säsongen. Det är en tuff serie att spela i och vi vet att vi måste prestera i varje match, sa Fredrik Alm.

Skillnaden mot ifjol?

– Vi har en bättre och bredare trupp, bänken är ju fantastisk. Det är en oerhört proffsig stämning i truppen, alla vet vad som krävs. Även om vi började bra måste vi prestera när vi möter lag som Umeå på bortaplan också, sa Fredrik Alm.

Citymanagern Melke Alan var förstås belåten även han efter storsegern, och sa:

– Vi har en förståelse att det kommer krävas det här hårda jobbet i alla matcher. Idag gick vi ifrån i matchen och motståndarna kanske inte har den motivationen. Ser de en möjlighet hade det varit andra bullar på plan. Det vet vi om, vi måste bryta ner motståndarna, utifrån det kan vi börja med vårt passningsspel.

Han fortsatte:

– Förutom några minuter i den första halvleken tycker jag att vi kontrollerar matchen. Jag gillade helheten, vi kommer flera anfallsvågor. Nu var det första matchen med mycket adrenalin, men jag hoppas att vi kan behålla kvalitén. Vi var väldigt hungriga i boxen, det gläder mig mycket. Det var fler som ville in boxen jämfört med förra säsongen.