IFK visade vilken bred trupp de besitter när man mönstrade en stark elva trots skador på flera spelare. Nyman, Skrabb, Björk, Alvarez och Smith var samtliga inaktuella för träningsmatchen, och dessutom ströks Kasper Larsen nära inpå på grund av en inflammation i hälen. Manager Jens Gustafsson formerade ett 4-3-3, istället för det 3-5-2 han tidigare använt sig av. Trion Thern, Fransson och Haksabanovic splittrades när Dagerstål flyttades upp som defensivt ankare bakom de förstnämnda.

Manager Jens Gustafsson förklarade beslutet att spela 4-3-3.

– Det handlar om att se konsekvenserna av att vi gör på det här viset, det finns för- och nackdelar med alla spelsystem. Ska vi ändra formation i allsvenskan behöver vi pröva nu. Man vill självklart vinna alla matcher, men en del i där vi är nu är att inte fokusera på resultatet utan mer på det vi vill se.

IFK inledde matchen med att ha mest boll, utan att skapa heta chanser. Ett spelskickligt J-Södra växte in i matchen. Det var också bortalaget som gjorde det första målet, som var dagens vackraste. Nyförvärvet Jetmir Haliti gick förbi Krogh Gerson och skruvade in 0–1 i bortre krysset. Mitov Nilsson var på bollen, men lyckades inte styra den utanför. Precis innan paus var J-Södra nära att utöka, när högerbacken Alexander Jallow försökte sig på samma sak som Haliti. Den gången räddades IFK av stolpen.

0–2 kom istället i början av andra. Alexander Jallow fick bollen på högerkanten, och hade ett gäng medspelare att sikta på i straffområdet. Jallow hittade nyinbytte Jakob Orlov, som på måltjuvsmanér tog emot bollen och med nästa tillslag drog till på volley. Bollen i nät bakom en chanslös Mitov Nilsson.

Peking tog över mot slutet av matchen, men lyckades inte skapa de riktigt heta målchanserna. Holmberg avslutade bra på volley och Fransson testade lyckan från distans, men J-Södras målvakt Frank Pettersson räddade. I den 90e minuten kom reduceringen. Rasmus Lauritsen gjorde sitt första IFK- mål när han kom först på en hörna och styrde bollen i nät.

– Man spelar för att vinna, det gör vi inte idag. Det var ingen bra match, sa en besviken Lauritsen efter 1–2-förlusten. Målskytten är än så länge inte orolig över IFK:s hackande spel.

Artikelbild

– Träningsmatch är aldrig detsamma som turneringsmatcher, idag försökte vi ny formation också.

De spelare Jens Gustafsson inte fick se hoppas han få se så snart som möjligt.

Artikelbild

– Det har varit rörigt, Simon (Thern) hade problem med en baksida som jag var försiktig med och lät honom bara spela 45. Jag tror vi har sju spelare indisponibla, spelare som var framträdande förra året. Det är en sak att ha i beaktning i den här matchen. Det är viktigt att vi är friska till Malmö, och det tror jag vi kommer vara. Det medicinska teamet jobbar stenhårt för att få spelarna ut på planen.

erik.a.johansson@ostmedia.se