Både Linköpings FC och Rosengård kom till spel med 13 poäng i bagaget och går nu på allsvensk VM-vila med ytterligare en poäng vardera. Läget är därmed oförändrat i toppstriden efter en match som inte nådde upp till högt ställda förväntningar inför 2 384 åskådare i kvällssolen.

Det hände inte mycket.

Åt något håll.

Artikelbild

0–0 blev det och det var inte ett dugg ologiskt med tanke på hur det såg ut.

Lisa Lantz hade ett tidigt läge efter hörna, men därefter var det nästan bara Rosengård före paus. LFC var osynkat och fick egentligen inte till något spel alls. Gästerna hade stort bollinnehav och tvingade även Emma Holmgren till några mer eller mindre avancerade parader.

Allra bästa läget hade Iva Landeka som sköt från nära håll.

LFC hade svårt att hitta rätt positioner, kom fel i sitt presspel och sällan har väl tränarna Olof Unogård och William Strömberg delat ut så mycket instruktioner under pågående spel. Rosengård drev matchen med sitt mer utvecklade passningsspel, men skapade ärligt talat inte särskilt mycket heller.

Inhopparen Anam Imo frispelades efter paus, men kom för nära utrusande Emma Holmgren. LFC-keepern gjorde sig stor där och svarade överhuvudtaget för en stabil och imponerande insats.

Åtta VM-spelare fanns på planen och ingen av dem syntes alltför mycket även om Rosengårds Caroline Seger som vanligt styrde på mittfältet och LFC:s Frida Maanum såg allt vassare ut efter en halvdan start. Lina Hurtig blixtrade till med ojämna mellanrum, medan Mimmi Larsson kom fel på det mesta på andra kanten. Stina Blackstenius och Kosovare Asllani syntes också för lite.