Joel Andersson fick dra ett tungt lass på Motala Arena. Redan i det första heatet ramlade Dennis Fagerkrantz, och det var illa. Sjukvårdspersonal var snabbt på plats och Vargföraren fick ledas av med transportbil och bår. En befarad allvarlig knäskada, är det senaste beskedet.

– Det är det jag har fått höra än så länge. Han är på lasarettet nu, så vi får se vad de säger, säger assisterande lagledaren Mats Erixon.

Istället fick Joel Andersson, Kim Nilsson och Erik Riss köra maximalt antal heat. De gjorde det bra. Framför allt Joel Andersson, som har haft en tuff säsong. Han stod för tretton poäng på sex heat och var därmed främst i Norrköpingslägret.

Artikelbild

Dennis Fagerkrantz fick bäras ut på båt efter en skada i första heatet.

– Det känns sjukt bra. Jag har haft problem hela säsongen och nu börjar det rulla i gång och jag tar poäng och allting, säger Andersson om sin egen insats.

Men att köra så många varv tog också på krafterna.

– Sex heat i dag, man kommer sova gott i kväll. Det är skönt i alla fall, säger Andersson.

Däremot fick han inte köra sista nomineringsheatet. Det trots att han tagit flest poäng. Men de sex heaten satte hinder för det.

Artikelbild

| Det blev förlust för Vargarna i östgötaderbyt.

– Det är vad det är, jag har ju gjort mina heat i dag. Jag är nöjd, det är jag. Men jag hade en nolla mitt i matchen, oavsett vad så kommer jag ändå inte att kunna sluta att tänka på det.

Det blev storförlust för Vargarna med 51–38 och förutsättningarna var inte optimala. Ordinarie lagledaren kunde inte dyka upp på Motala arena och i stället blev det Mats Erixon som fick dra det tunga lasset i ledarstaben.

– Det blir ju stressigt och sådär. Men jag fick bolla många idéer med Kim som är lagkapten, så det gick ganska bra ändå. Vi hade inte kunnat göra så mycket annorlunda om vi var två, säger Erixon.

Det som grämer Varglägret är inte att det blev förlust. Piraterna borta är ingen enkel match. Det som var jobbigast att tänka på var att det förlust med elva poäng. Det innebär att Piraterna tog bonuspoängen och kliver om Norrköpingslaget i allsvenskan.

– Det känns bittert att vi inte kunde få med oss bonuspoängen. Men det är lite otur med Kims stopp och så där (i näst sista heatet). Vi gör vad vi kan helt enkelt. Sen hade några kanske inte sin bästa dag och Dennis skada gör att vi får gå väldigt hårt på de andra grabbarna, summerar Erixon.

En sak är dock säker för Vargarna. De låter sig inte nedslås av en bortaförlust i ett östgötaderby.

– Vi kommer igen, avslutar Erixon.