LÄS MER: Löploppet som ska gynna bandyn

– Riktigt roligt och unikt i dagens löparsverige. När många lopp visar en vikande trend lyckas vi öka för fjärde året i rad, säger Mikael Grip, från arrangörshåll.

När ordinarie anmälan stängde var det omkring 200 fler anmälningar än motsvarande tid förra året.

– Förra året hade vi totalt cirka 1 500 anmälda och nu pekar det mot 1 700–1 800. Det är verkligen bra i en kommun med 21 500 invånare, säger Grip.

Vad beror ökningen på?

– Ordinarie sträckan är sju kilometer, men i år har vi också en nyhet att de som går kan välja att gå halva distansen och det har vi märkt är populärt. Sen fortsätter barnloppet växa och kommer hamna på cirka 600–700 deltagare, säger Grip.

Han är även nöjd med elitdelen av startfältet. Bland annat kommer VM-löparen David Nilsson, Högby, tillbaka för att försöka slå sitt eget banrekord, 20.54 från 2017.

– I år har vi en bonus på 7 000 kronor för banrekord och tillsammans med segersumman på 3 000 kronor kan vinnaren springa hem 10 000 kronor.

På damsidan kan stjärnan Charlotta Fougberg, Ullevi, komma till start, men hon bestämmer sig sent på grund av hur kroppen känns efter SM-guldet i Göteborgsvarvet nyligen. Lisa Ring, Nocout.se, är annars en favorit, men kommer Fougberg är banrekordet 24.12 starkt hotat.

OMT Finspångs Stadslopp avgörs onsdag 29 maj, med start och mål i Bruksparken,