Fokus på två fronter för IFK Norrköping

Två tunga matcher avslutar (?) IFK:s spelår. "Det är en finalvecka", konstaterar tränaren Anna Eriksson.

Anna Eriksson och IFK har en högintressant vecka framför sig.

Anna Eriksson och IFK har en högintressant vecka framför sig.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-09-23 17:00

Glöm lunken. På tisdag spelar IFK Norrköping final mot Kenty i Danske Banks damcup och på lördag avgörs det om man lyckas ta sig förbi Jitex och fixa kvalplatsen till elitettan.

Men det är en match i taget som gäller även om det inte är det lättaste. Varken för IFK eller Kenty, som ska försöka att hålla undan för Smedby i division 2-toppen.

– De har nog också en del fokus på lördag. Men vi ska göra allt vad vi kan för att vara motiverade och komma så laddade som möjligt, säger Anna Eriksson.

Inga lånespelare är aktuella till cupspelet så på det sättet blir det en naturlig rotation på lördag. Om någon blir tillgänglig. 

– Det är lite oklart. LFC har match på torsdag och Eskilstuna på söndag. Men till cupen har vi vår egen trupp som har tagit oss till final och som vi litar på. Det kan också bli så att vi sparar någon av våra spelare till lördag, medger IFK-tränaren om hur truppen ska fördelas.

Klart är i alla fall att Ida Andersson, som är upptagen med breddlandslagsläger, inte kommer spela finalen på Fredriksbergs IP i Linköping. Anna Eriksson ser fram mot en spännande match mot Kenty, som alltså har en bonusstraff, där flera av spelarna känner varandra bra sedan tidigare.

Det går dock inte att komma ifrån att seriespelet smäller högre. IFK avslutar hemma mot Lindö och måste vinna, samtidigt som Jitex måste tappa poäng borta mot trean Bergdalen.

– Vi måste vara fullt fokuserade på det vi kan påverka. Men vi sätter också vårt hopp till Bergdalen. Det är ett jättebra lag och den bästa tänkbara utmaningen för Jitex, säger Anna Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!