– Det är jag nöjd med, jag tävlar mot mig själv, säger hon och försvinner in i mängden av svettiga och varma tjejer på Centralbadet.

Det var färre deltagare i Vårruset i år jämfört med tidigare år. Men torsdagskvällen var perfekt att springa i tyckte många, däribland Marie Staerk som sprang på 23 minuter och tio sekunder.

– Jag sprang tjejhalvan i förra veckan och det här var betydligt skönare löparväder, inte alls så varmt och klibbigt som under Tjejhalvan.

Artikelbild

Från Norrköping flygplats kom ett gäng tekniker, säkerhetsansvariga och flygledare och så en till.

– Det är ingen kvinnodominerad arbetsplats direkt, så de har fått låna in mig som jobbar på NCC för att få ihop ett helt lag på sex personer, förklarade Amanda Gustafsson.

Från infektionskliniken på Vrinnevisjukhuset sprang tolv undersköterskor och sjuksköterskor.

– Vi har sprungit många Vårruset, det är kul att göra något sådant här ihop med arbetskamraterna, säger Helena Björklund.

Artikelbild

| Duktig du är, säger Peter Glad och ger Marie Westerholm en puss direkt efter hon kommit i mål.

– Och ska sanningen fram så är vi ovanligt många i år eftersom vi deltar i en tävling på jobbet som heter Frisk Effekt. Gör man något tillsammans med arbetskamraterna får man en massa extra poäng.

Från Skarphagsskolan sprang och lunkade 20 tjejer. Alla i klart lysande neongröna tröjor med skolans ledord Kärlek - Ordning - Framgång tydligt textat på ryggen.

Artikelbild

– Det passar idag tycker vi. Vårruset är en riktig folkfest som passar alla där man kan springa eller gå långsamt, vilket som passar bäst, säger Angelica Ankarstrand.