Efter fem års uppehåll kördes på lördagen Viks-8:an igen. Arrangören SMK Valdemarsvik hade tagit fram ett par av de gamla klassiska sträckorna. Bland annat

den vid Gullersbo , som bjöd på många svängar och backar upp och ned. Helt i den stora publikens smak. Så också totaltsegraren Roland Eliasson.

– Det brukar gå bättre för mig när det svänger. Det var "mina" vägar den här gången, sa Eliasson.

Totalt var det fyra delsträckor, tre långa och en kort. Total körsträcka blev 3,8 mil i tävlingen utan noter.

Roland Eliassons Mitsubishi Lancer var tävlingens enda fyrhjulsdriva bil, men fick en hård kamp av de tvåhjulsdrivna bilarna. Inte minst av unge hemmaföraren Marcus Hultman, 22 år, som vann klassen C-förare och blev tvåa totalt. Slagen av Eliasson med elva sekunder.

– Jag är lite förvånad att det gick så bra, sa Marcus.

Även han gillar krokiga vägar.

– Det är roligt när det svänger och det blir lite överraskningar och man får chansa lite, menade Marcus.

På den tredje sträckan tredje sträckan kom han lite långt ut vid ett tillfälle, men redde upp det och tog till slut en fin andra placering med sin Volvo 242.

Även Rasmus Pettersson, SMK Valdemarsvik, körde bra. Var snabbast av B-förarna, där han slog Andreas Sjöström, Nybro, med 16,4 sekunder. Totalt tog Rasmus en fin fjärde plats.

Viks-8 :an lockade storpublik och det var lite av folkfest utefter vägarna när de 85 startande ekipagen for förbi.

– Vi är nöjda och förarna var supernöjda och vi fick önskemål om att tävlingen nu fortsätter, sa Stefan Kemle , ordförande i SMK Valdemarsvik.

Det är dock en stor apparat att arrangera en sådan här rallytävling, där det krävs en 60-70 funktionärer.

– Det är svårt att också få ihop tillräckligt många förare. Nu budgeterade vi med 80 startande, det blev 85 så det blev väl några kronor över, avslutade Stefan Kemle.