LÄS MER: Gustafsson – om de kostsamma forceringarna

Efter vinsten borta mot St Patrick´s Athletic är IFK stora favoriter till att avancera. Christoffer Nyman ser fram mot returmötet på torsdagskvällen.

– Vi ska göra en minst lika bra match som senast. Nu har vi hemmaplan och fansen med oss. För dem (St Patrick´s) så blir det lite nytt med konstgräs, så vi ska anpassa vårat spel efter det. Det som vi brukar göra att ha ett snabbt och starkt omställningsspel och flytta bollen väldigt bra. Vi har goda förutsättningar.

Artikelbild

| Cristoffer Nyman hoppas att Jordan Larsson kan avgöra fler matcher.

Anfallskollegan Jordan Larsson leder den allsvenska skytteligan med sina tio fullträffar. Han var mållös i den första matchen mot St Patrick's, men är en av nyckelspelarna för att lyckas i Europa.

– Han har gjort mycket mål nu och det är väldigt viktigt att ha anfallare som gör mycket mål, då kommer man i det stimmet. Han har räddat oss många matcher och förhoppningsvis räddar han oss mer matcher också.

Själv har Christoffer Nyman efter en knackig vår fått starta flera matcher nu och gjort flera 90-minuters matcher. Han har stått för sex mål och det senaste kom mot Häcken där han avgjorde efter en framspelning av Sead Haksabanovic.

– Formen känns bra, det känns bättre och bättre för varje match som går, kroppen hänger med, så det är jätteskönt.

Du har själv erfarenhet av Europa. Vad betyder det för dig att spela de här matcherna med IFK Norrköping?

– Självklart jättekul. Det är väl tredje matchen jag spelar med IFK i Europa, men det att alltid lika roligt att spela såna här matcher. Det blir lite annat tryck på det, så det är jätteroligt.

Det sena poängtappet mot Östersund är talande för Norrköpings säsong hittills. Laget har förlorat flera matcher efter mål i den sista tredjedelen.

– Det har varit lite ojämna resultat och prestationer. Stundtals har det ändå varit väldigt bra tycker jag.

Nu ligger allt fokus på att ta sig vidare till nästa kvalomgång i Europa league.

– Nu har vi spelat en match i Europa. Den matchen gjorde vi det bra tycker jag, så vi har goda förutsättningar att göra en ännu bättre match imorgon (torsdag).

Och om laget lyckas med det så väntar antingen Dinamo Minsk (Vitryssland) eller FK Liepaja Lettland . Men det är inget Christoffer Nyman tänker på just nu.

– Nej, nu är det fullt fokus på morgondagen och St Patrick´s. Det är det som gäller, säger Christoffer Nyman.