En extremt lyckad inläggsfot, snabbt steg och fin teknik gjorde att Niclas Eliasson briljerade i allsvenskan och var något av en assistkung innan han såldes till England och Bristol.

Efter den första säsongen så både hyllas, och sågas, den svenske yttermittfältaren av managern Lee Johnson i BBC radio Bristol.

– Han tränar på fantastiskt varje dag, men han är inte riktigt en så bra elvamanna-spelare. Om vi skulle spelat sjumanna så hade han varit värd 20 miljoner pund (över 230 miljoner kronor).

Artikelbild

| Nicklas Eliasson både risas och rosas efter en första säsong i Bristol med lite speltid.

Det blev bara tre starter och tio inhopp i Championshiplaget.

– Men det finns några saker i hans spel som inte riktigt når upp till Championship-nivå. Han behöver bara slipa till de grejerna lite, för han är outstanding när det gäller det som han är bäst på. Han är troligtvis bäst på inlägg i vårt lag, så om till exempel Milan Djuric (199 centimeter lång forward) spelar är han ett bra alternativ, säger Johnson i intervjun som Fotbollskanalen publicerade på onsdagsförmiddagen.

Den engelske managern funderar på att låna ut svensken – som han anser är ett framtidsnamn.

– Vi får se om han slår sig in i laget nu eller om vi bestämmer oss för att låna ut honom i sex månader. Men om vi lånar ut honom blir det definitivt till en klubb i England, för han är en del av vår framtid.

– Försäsongen kommer bli viktig för honom. Jag vill verkligen att det ska gå bra för honom, för han är en så underbar kille och så bra i träning, säger managern.

Återstår att se var Eliasson hamnar.