LÄS MER: "Jag vet att Sevilla var intresserat"

Det har gått tio år sedan han blev seniortränare.

För 19 år sedan han lämnade den allsvenska klubb han spelade mest i under karriären, IFK Norrköping.

Nu kan 43-åringen vara på väg tillbaka till högsta serien med superettalaget Brage, en av fyra toppkandidater som slåss om två allsvenska platser samt en kvalplats.

Kan torsdagens match i Svenska cupens omgång 2 mot Dagsberg ställa till det?

– Nej, det tycker jag inte att det gör. Nu är lottningen i cupen rätt så bra och vi har möjlighet att kunna rotera lite med spelare. Det som kan vara besvärligt för oss är att vi har en period med mycket resor. Tre bortamatcher på en vecka, säger Kléber Saarenpää som inte vet särskilt mycket om division 4-klubben de ska möta.

– Jag har noll koll på dem. Var ligger planen? Vad spelar de på för underlag?

Annars har Kléber bra koll på IFK Norrköping under de sista åren som fotbollstränare.

– De har utvecklats steg för steg i rask takt sedan Janne Andersson först tog dem och Jens Gustafsson tog över.

Finns det något att hämta för dig som tränare?

– Det finns alltid saker att hämta från allsvenskan men det måste fungera på den egna platsen. Du kan ta bra saker från Bayern München men det kanske inte fungerar ändå. Istället kan saker från en division 2-klubb fungera bättre i den miljön du ska sätta det i. Det viktiga är att plocka rätt saker.

Brage har lyft sportsligt efter att Dalkurd lämnade Borlänge och Kléber kom till stan.

– Jag var inte här när Dalkurd spelade så jag vet inte hur det var innan. Men jag tror att konkurrensen egentligen var bra för det tvingade klubben (Brage) att syna sin egen verksamhet. Idag har rätt saker hamnat på plats både på kansliet och sportsligt. Föreningen har tagit steg för steg. Vi har rekryterat rätt personer och man kommer till klubben för att utvecklas och för att spelarna vill något med sin fotboll, säger Kléber.

Dagsbergs tränare Anders Gahnström har också han få bekymmer, inför årets match för serieledaren som bara släppt in tio mål i division 4-tabellen.

– Alla är friska och spelklara. Det kan bli trist att få tala om vem som inte kommer spela av de 25–26 spelare vi har. Att ta ut laget mot Derik i helgen blir svårare, säger Gahnström.

Fyra divisioner skiljer på Dagsbergsvallen på torsdag.

– Vi måste vara ödmjuka, det är en tuff match. Men vi är i en otroligt bra form och ska krympa ytor på vår lilla plan och göra det svårt för dem, som mot Värmbol, säger Gahnström.

Vem vet, större skrällar har inträffat.