Första förlusten för "Viken" med få spelare

Efter tre raka segrar fick även Valdemarsvik känna på att förlora.

Anton Frisk gjorde två mål mot Åseda.

Ishockey2019-10-17 21:18

Hemmalaget Åseda vann torsdagskvällens toppmöte i Hockeytrean med 12–7 (4–1, 3–3, 5–3).

Valdemarsvik åkte till Småland med endast 13 utespelare och två målvakter. Då blev det givetvis tufft mot ett starkt Åseda med fyra fulla femmor.

Anton Frisk gav gästerna ledningen en bit in i första perioden, men den glädjen blev inte långvarig. Åseda vände snabbt och med bara tio sekunder kvar av perioden kom 4–1, ett psykologiskt mycket viktigt mål.

I mittenperioden reducerade "Viken" men Åseda hade fortsatt tremålsledning inför sista, där sen 8–4 kom ganska direkt. Därmed definitivt ridå för Valdemarsvik, som nu tappade förstaplatsen till just Åseda.

Målskyttar: Anton Frisk 2, Rasmus Svensson 2, Axel Hermansson, Jonathan Åhman och Fredrik Asplund.

Karta: Åseda Ishall Ab