Första hemmamatchen för Riipinens nybygge

Mikko Riipinen ställs mot sin förre coachkollega i Stadium Arena. "Kul att se hur vi står oss mot ett förväntat topplag".

Mikko Riipinen gör hemmadebut som huvudcoach.

Mikko Riipinen gör hemmadebut som huvudcoach.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-09-11 09:00

Höstens fjärde träningsmatch väntar – och den första på hemmaplan. Efter förlust mot Djurgården, vinst mot Alvik och förlust mot Borås kommer Nässjö till Stadium Arena.

– Det är klart att det är skönt att spela på hemmaplan, inte minst att man slipper att resa. Sen ska det bli roligt att visa upp laget för publiken också, och spelarna tycker nog också att det är kul. Även om de har tränat där är det ju något annat med match, konstaterar Riipinen.

Det är mycket Dolphins i Nässjö. Fjolårets succéman Felix Terins är dock skadad och missar mötet men på planen finns Abdou Medjedoub och utanför linjen Joakim Källman. Källman och Riipinen var som bekant assisterande coacher bakom Adnan Chuk förra säsongen.

– Det ska bli jätteroligt att möta Jocke. Vi har pratat en del under sommaren också, och vi var ju tillsammans på U20-EM. Kul att få ett bra test också. Jag tror aldrig Nässjö har satsat så hårt som i år, säger Rippinen.

Anes Zekovic stod över mot Borås senast och är förmodligen inte med nu heller. 

– Vi får se. Han har varit skadad och vi vill inte riskera något. Om han är borta blir det lite mer rotationer i laget.

Lagbygget smyger sig sakta framåt där de tre nya amerikanerna Tyre Gathright, Kareem Canty och LaDarien Griffin lär lägga beslag på ett par tunga roller.

– Vi blev lite tunga i benen i andra halvlek mot Borås. Det behöver inte vara perfekt nu men jag vill se att vi får ihop en komplett match i fyra kvartar, säger Mikko Riipinen.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!