Fortfarande oklart om Taylor kan spela

Dolphins jobbar på högvarv för att få Jeril Taylor spelklar. "Det blir ett game time decision", säger Mikko Riiipinen.

Jeril Taylor har visat upp spännande egenskaper men det är oklart om amerikanen hinner bli spelklar till fredagens bortamatch mot Djurgården.

Jeril Taylor har visat upp spännande egenskaper men det är oklart om amerikanen hinner bli spelklar till fredagens bortamatch mot Djurgården.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-10-17 15:00

Dolphins hängde med länge väl mot tippade guldfavoriten Luleå men gästerna var numret större i Stadium Arena

Efter förlusten har Jeril Taylor hunnit med ett par pass med sin nya klubb – och imponerat.

– Jag har fått ett bra intryck. Jeril är en bra person med rätt energi. Vi visste om det var en snabb spelare, men han är snabbare än vad jag trodde och skjuter bra. Dessutom är han ganska osjälvisk och hjälper andra men det är svårt att veta hur han agerar sedan när det är skarpt läge, menar Mikko Riipinen.

Om guarden som plockades in för att ersätta Kareem Canty får visa vad han kan göra mot Djurgården är fortfarande oklart.

Taylor hann inte bli spelklar mot Luleå, följde matchen från sidan och arbetet med att få 25-åringen spelklar intensifieras nu.

– Men det är fredag i morgon och de stänger 15:00. Vi utgår och tränar för att han blir spelklar men det kommer nog att bli ett game time decision, fortsätter Riipinen.

Djurgården är nykomlingen som fick en flygande start med seger i premiären mot Jämtland. 

Efter det har det inte varit lika uppåt med tre raka förluster. 

– De har inte så många spelare med i rotationen,  de går inte runt på så många men saknar inte spets. De har farit runt i olika hallar och jag vet inte om de fått kontinuitet på det sättet. 

– Nu ska vi till Brännkyrkahallen i alla fall. Det är litet där och rymmer väl inte mer än 500 personer. Det är en omställning, medger Dolphinscoachen.

Ni behöver en vinst nu? 

– Oavsett vilken vinkel man ser det från så skulle det vara bra, visst, men det är fortfarande prestationen som är viktigast. Det är match sex av 40. Det är inte så att skeppet kraschar moraliskt om vi skulle förlora, svarar Riipinen. 

Ordern till spelarna är att bestämma tempot och helst se till att dra upp det.

– Hel- eller halvplan: Vi ska sätta tryck och springa så mycket vi kan upp och ned men det ska inte vara huvudlöst. Vi vet vad ska leta efter.

Gustav Mobergs fot behöver ytterligare läketid och Ludwig Worge har insjuknat. Båda är borta från spel. 

Djurgårdens Derick Wilson har visat sig vara en svårstoppad guard i ligainledningen. 

Amerikanen snittar 24,5 poäng, 5,5 returer och 6,8 assist. Statistiskt i Dolphins sticker LaDarien Griffins 10,2 returer per match ut. 

Med det är Griffin bäst i ligan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!