Forwarden spåddes bli en av hockeyallsvenskans mest spännande påskrifter av hockeyallsvenskans expert Mike Helber.

Men i realtid, när allvaret startade, blev istiden kort för Marcus Fornell.

Två matcher.

Sedan blev det mest spel med Hästens J 20-lag.

Han gillade läget och var sakligt korrekt, precis som tränare Leif Strömberg, var när frågorna dök upp om varför Fornell match efter match ställdes utanför truppen.

Till slut klev han in till tränaren och både Hästen och Fornell kom överens om att bryta kontraktet.

Nu, efter en lyckad start med sin nya division 1-klubb Östersund har forwarden fått lite perspektiv på tiden i Himmelstalundshallen, och det allsvenska bottenlaget. Laget ligger näst sist efter 16 omgångar.

– Det var jäkligt tufft och ingen situation som jag är van vid. Men jag jobbade på och jag knöt handen i fickan tills det fick vara nog, sa Fornell till ÖP.

Till slut tröttnade han på den låsta situationen.

– Det var väl mer att oavsett vad jag tyckte att jag gjorde så dög det inte för tränaren. I slutet av dagen är det han som bestämmer, men jag tyckte att jag hade vad som krävdes för att få spela. Nu blev det inte så, så då kände jag att oavsett vad jag gör så är laget satt. Det var väl lite därför jag kände att det var dags, sa Fornell till ÖP.

I division 1-klubben nätade han direkt i sin premiär mot serieledande Piteå. Mot Boden stod han för lagets straff som gav poäng.

– Hockeymässigt växer man in i det mer och mer. Det är ett nytt spelsätt, ny ishall och nya grejer, men jag börjar växa in i det mer och mer. Det börjar kännas bra, säger 24-åringen efter omstarten i ettan.